Bevrijdingsfestival Groningen

5 mei 2015, Stadspark Groningen Vfonds

Alain Clark - Ambassadeur van de Vrijheid 2012

Elk jaar worden er landelijk drie acts uitverkoren als ‘Ambassadeurs van de Vrijheid.’ Je kent ze wellicht als de zogenaamde ‘helikopteracts:’ de drie Ambassadeurs krijgen elk een aantal steden toegewezen waar ze per helikopter naar toe vliegen. Dit jaar hebben het Nationaal Comité 4 en 5 mei en de 14 Bevrijdingsfestivals Alain Clark, Go Back To The Zoo en Nick & Simon benoemd tot Ambassadeurs van de Vrijheid 2012.

Vorig jaar was het Moke die per helikopter naar Groningen vloog en met ons de vrijheid vierde, dit jaar zal Alain Clark op die manier in het Stadspark (be)landen. Deze muzikant en producer uit Haarlem debuteerde in 2004 met het album ‘Alain Clark’ en is bekend geworden met hits als ‘This ain’t gonna work’ en ‘Love is everywhere.’ 18 Mei komt Alain met een nieuw album, getiteld 'Generation Love Revival'. Voor dit album werkte hij o.a. samen met bandleden van wereldsterren D’Angelo en Adele ( waaronder Chris ‘daddy’ Dave en Pino Palladino). De productie nam Alain wederom zelf voor zijn rekening. Op dit moment wordt het album af gemixt in New York, op 11 mei verschijnt de eerste singe 'Let some air in'. 

Alain Clark heeft duidelijk al eerder nagedacht over vrijheid, zo schreef hij een nummer genaamd ‘For Freedom’ waarmee hij wil uitdragen dat vrijheid niet vanzelfsprekend is en we er dankbaar voor moeten zijn. Muziek ziet Alain Clark als een prachtige manier om vrijheid met elkaar te delen, zo zegt hij in dit interview met Bevrijdingsfestival Drenthe. “Muziek maken is bijna een metafoor voor vrijheid: ik sta op het podium en deel de muziek met het publiek. Met elkaar maken we positieve energie. Ja, muziek en vrijheid, dat is een mooie combinatie.”

Alain Clark landt op 5 mei rond 16.00 in Groningen en betreedt vervolgens om 17.00 het podium van de Main Stage. Mis het niet! Voor meer informatie over Alain Clark en de andere acts, ga naar onze artiestenpagina.

Door: Marinke Kerkhoff
 

Alain Clark - For Freedom (Official Video)

Reacties (0)

Reageer

Reactie toevoegen