Bevrijdingsfestival Groningen

5 mei 2015, Stadspark Groningen Vfonds

Experimens: even omdenken

wat is de waarheid?
wat is de waarheid?

Veel dingen krijgen een ‘oh ja, ik snap het al’ stempel opgedrukt, nog vóór ze goed en wel bekeken zijn. Experimens probeert hier wat nuancering in aan te brengen.

Elke minuut, nee elke seconde wordt er in onze volle maatschappij informatie op je afgevuurd - mensen, dingen, (sociale) omgeving - alles vraagt om een mening of een inschatting. Logisch dus dat we niet elk fenomeen dat we tegenkomen aan een gedegen onderzoek onderwerpen. Maar wat jij ziet, kan een ander weer heel anders interpreteren.

Je denkt bijvoorbeeld zo zeker te weten wat de afbeelding hierboven voorstelt, maar niets is wat het lijkt…

Dé waarheid bestaat niet. Dat is de boodschap die Dorien Anneveldt met ‘Experimens’ de festivalbezoeker wil meegeven. In vier containers aan de ingang van de drafbaan worden je zintuigen en gevoel voor logica op de proef gesteld. Verschillende experimentjes laten de bezoeker zien hoe ongrijpbaar en veelzijdig de werkelijkheid om ons heen eigenlijk is, en hoezeer vooroordelen je op het verkeerde been kunnen zetten.

Alle proefjes in Experimens zijn bedacht door eerstejaars MBO studenten Marketing, cultuur & entertainment. Zij staan op 5 mei van 12.00 tot 18.00 als volleerde professoren klaar om je te laten proeven, ruiken, zien en je te laten verbazen. Dus kom op weg naar het hoofdpodium even omdenken bij Experimens!

Door: Hinke Beekman 

Experimens op Bevrijdingsfestival Groningen 2012
Experimens op Bevrijdingsfestival Groningen 2012
Reacties (0)

Reageer

Reactie toevoegen