Bevrijdingsfestival Groningen

5 mei 2015, Stadspark Groningen
Zoek op de website
Vfonds

Nieuw dit jaar: Sena Talent Stage

Een speciaal podium voor jong, aanstormend, nationaal talent? Dit jaar vind je het Sena Talent Stage in de Urban Area! 

Sena is een stichting die vergoedingsrechten regelt voor gebruik van muziek op openbare plekken. Elke keer als je een nummer op de radio voorbij hoort komen, betaalt het radiostation daar een bepaald bedrag voor aan de desbetreffende artiest en/of producent. Sena is het orgaan dat deze transacties uitvoert, controleert en coördineert.

Naast de coördinatie van vergoedingsrechten, zet stichting Sena zich ook in voor jong muzikaal talent door hen een podium te bieden. Afgelopen jaar was het Sena Talent Stage al op het Bevrijdingsfestival van andere steden te vinden, in 2013 is dit podium voor het eerst in Groningen, op de Urban Area.

BasiQ& ADI
BasiQ& ADI

De gelukkigen die de eerste editie van dit podium mogen invullen zijn onder andere de dj Flexican & MC Sef, met een swingende mix van house, latin en disco, de Rotterdamse rappers Broederliefde, het hiphopduo Sticks & Moon (o.a. bekend van Opgezwolle), en uit Groningen bijvoorbeeld Mulu, die in de hiphoptraditie van Kraantje Pappie en Dope D.O.D. zijn opmars maakt, de Molukse formatie O.M.E.G.A., het jonge duo BasiQ & ADI en duizendpoot Mongoose.

Kijk voor de complete line- up van het Sena TalentStage en de andere podia op http://www.bevrijdingsfestivalgroningen.nl/programma/

(door: Hinke Beekman) 

Broederliefde - Hey Schatje (Officiële Videoclip)

Reacties (0)

Reageer

Reactie toevoegen