Bevrijdingsfestival Groningen

5 mei 2015, Stadspark Groningen Vfonds

Op het plein van de innerlijke vrede schijnt de zon

Nu het terrein weer een beetje op begint te drogen loop ik richting het plein van de innerlijke vrede. Na al het dansen, feesten en vieren vind ik dat het tijd wordt voor een beetje ontspanning. En ontspannen was het!
Door: Marieke Pentinga

Allereerst loop ik richting het complimentenloket. Ik ben van plan de complimentenmevrouw achter het loket te onderwerpen aan een diepte-interview. Maar ik ben al te laat, of voor het plein van de innerlijke vrede precies op tijd. Mijn collega-blogger heeft de klus namelijk al geklaard. Ietwat verbouwereerd kijk ik om me heen. Pech? De complimentenmevrouw vindt me juist erg enthousiast. Zo! Die kan ik dan weer in m’n zak steken.

 

Nu heb ik alle tijd om me in een authentieke vredeservaring te storten. Ik onderwerp me aan het aanstekelijke ritme van een djembé en dans met al mijn chakra’s. Goed voorbeeld doet goed volgen en al snel staat er grote groep bezoekers mee te deinen. Maar van al dat dansen krijg je trek. Gelukkig is dat geen probleem want er staat een enorme barbecue waarvan vers gegrilde hamburgers gehapt kunnen worden, er zijn allerhande biologische hapjes, of je kan back to basics een broodje bakken boven een kampvuur. Voldaan en volledig ontspannen loop ik weer richting mainstage. Laat die avond maar komen!

Reacties (0)

Reageer

Reactie toevoegen