Bevrijdingsfestival Groningen

5 mei 2015, Stadspark Groningen Vfonds

Vrijheid maak je zelf

In de Kids Area is het een kwartier na de opening van het terrein al een druk van jewelste. Bij de tent van kunstcollectief VRIJDAG kunnen kinderen, maar ook volwassenen vrijheidsbeelden maken.
Door: Maurice Swiersema

Samen met de kunstenaar worden allerlei middelen gebruikt om de beelden te bewerken. Verknipte landkaarten afkomstig uit oude atlassen, penselen, en verfkwasten, alles kan uit de kast worden gehaald om je eigen beeld te scheppen. De landkaarten verbeelden dat vrijheid over grenzen heen gaat, maar ook oude kranten kunnen worden gebruikt om je eigen creatie te maken en daarmee om het vrije woord te benadrukken. Tijdens het maken van de vogels en beelden wordt aan kinderen ook gevraagd hoe ze over vrijheid denken. 

De wensvogels die tot nu toe in de wensboom hangen verschillen van 'een coole vriend' tot 'vrede op aarde'. Ze zullen na vandaag worden gebruikt in de voorstelling 'Ghetto' van de Jeugdtheaterschool. Het idee is om zoveel mogelijk verschillende wensen in de bomen te hangen. En omdat je daarna ook een wens uit de boom mag halen waarvan je zelf graag zou willen dat die in vervulling gaat, is de boom elk uur anders. Jammer genoeg werd de wens 'Ik wil een kat' er door een meisje net voor onze neus uitgehaald, maar er zijn nog genoeg mooie en hoopgevende wensen over waarvan we zeker hopen dat ze zullen uitkomen.

De door ons gekozen wensvogel
De door ons gekozen wensvogel
Reacties (0)

Reageer

Reactie toevoegen