Bevrijdingsfestival Groningen

5 mei 2015, Stadspark Groningen Vfonds

Vrijheid is… Samen dansen

Vorige maand riep het Bevrijdingsfestival mensen op om hun dansmoves te komen laten zien op de Grote Markt. En nee, het betrof hier geen Project-X feest, maar het ging om de opnames van de spiksplinternieuwe Bevrijdingsfestival videoclip i.s.m. Schwung Visuell en de winnaars van de 3fm Schaal van Rigter: Handsome Poets.

Hansome Poets en Schwung Visuell tijdens de opnames
Hansome Poets en Schwung Visuell tijdens de opnames

Het Bevrijdingsfestival Groningen zet elk jaar, samen met een Groningse organisatie of kunstenaar, een speciaal project op met ‘vrijheid’ als thema. Vorig jaar werd dit bijvoorbeeld gedaan i.s.m. videocollectief WERC en Kyteman Orchestra, dit jaar dus met het de Schwung Visuell en de Handsome Poets met het nummer ‘Dance the War is Over’, het lijflied van de 14 Bevrijdingsfestivals in Nederland.

Zo’n honderd mensen hebben zich op 21 maart j.l. de schenen uit het lijf gedanst en zijn nu te zien in deze videoclip die door het hele land is verspreid. Was jij daar niet bij? Niet getreurd, je kunt alsnog je moment of fame komen opeisen: maak een eigen vrijheidsdansje op het refrein van ‘Dance the War is Over’ (max. 30 sec.), neem het op en stuur het voor 1 mei naar info@bevrijdingsfestival groningen.nl. De beste inzenders mogen tijdens het 5voor5-moment – als alle bevrijdingsfestivals tegelijkertijd een moment stilstaan bij de bevrijding – op het hoofdpodium meedansen.

Swung Visuell hoopt dat het ‘dans mee voor de vrijheid’-project mensen de vrijheid laat voelen: “Deze oproep tot dansen is gericht aan alle inwoners van Groningen. We willen iedereen aanspreken, vrijheid vier je namelijk met elkaar.” aldus de makers van de videoclip. Dus stadjers, studenten, kinderen, oma’s en opa’s, soepele dansers én stijve harken: voel je vrij en ga los op ‘Dance the War is Over’!

Bekijk hieronder de video van Schwung Visuell èn de inzending van Juvat van het tv-programma So You Think You Can Dance tijdens opnames van ZappLive.

Door: Hinke Beekman

Bevrijdingsfestival Groningen 2013 - Dance the War is Over (Handsome Poets)

Dance the War is Over door Juvat (So You Think You can Dance) bij ZappLive

Reacties (0)

Reageer

Reactie toevoegen