Bevrijdingsfestival Groningen

5 mei 2015, Stadspark Groningen Vfonds

'Niet ik ben vrij, maar wij zijn vrij. Laten we dat alsjeblieft delen'

Foto: Lente Oosterhuis
Foto: Lente Oosterhuis

‘Vrijheid zie ik bij mijn zoon en dochter terug.’ Ebel Jan van Dijk, presentator op het Main Stage van het Bevrijdingsfestival, probeert vrijheid vooral door te geven aan zijn kinderen. Al dagen verheugt zijn zoontje van vier zich erop om straks bij zijn vader op het podium te staan. Om vijf voor vijf om precies te zijn. Want dat is het belangrijkste moment van vandaag.

Dat we hier op het Bevrijdingsfestival kunnen zijn en de vrijheid kunnen vieren is voor Van Dijk een ongekende vrijheid. Maar ook een vanzelfsprekende vrijheid. Het is volgens hem dan ook goed om je daar vandaag extra bewust van te zijn. Want vrijheid is geen vanzelfsprekendheid. Niet alleen op vier mei moeten we ons hiervan bewust zijn, maar ook op vijf mei: ‘De pijn was er gister en de vreugde is er vandaag. Die balans moet er zijn.’

Vandaag deelt iedereen die vreugde. Van Dijk beschrijft dit doeltreffend: ‘Niet ik ben vrij, maar wij zijn vrij. Laten we dat alsjeblieft delen.’ Dat gebeurt vandaag door middel van de vrijheidsselfie, waardoor alle bezoekers de mogelijkheid krijgen om hun vrijheid te delen. Van Dijk zal rond het optreden van Mahala Rai Banda zijn selfie maken. Waarschijnlijk samen met een trots vierjarige kereltje.

Doen jullie mee?
 

Maak voor 15.00 uur een vrijheidsselfie en sms of whatsapp deze naar 06 22 98 13 41 of plaats de foto op facebook.com/5voor5!

Foto: Lente Oosterhuis
Foto: Lente Oosterhuis
Foto: Lente Oosterhuis
Foto: Lente Oosterhuis
Reacties (0)

Reageer

Reactie toevoegen