Bevrijdingsfestival Groningen

5 mei 2015, Stadspark Groningen Vfonds

Afvalbrengstation

Bij Local Heroes vind je het Afvalbrengstation, waar je op allerlei creatieve manieren kunt helpen om dit gebied afvalvrij te houden.

Vrij van afval

Ken je dat, het ploegen door de vertrapte plastic bekers en andere rotzooi op festivals? In de loop van de dag verandert het groene gras vaak in een terrein vol zwerfafval. Op het veldje bij Local Heroes vind je daarom een Afvalbrengstation. Leerlingen uit groep 7 en 8 van basisschool de Starter helpen je om je afval te scheiden en op te ruimen. In samenwerking met NederlandSchoon en Gemeente Groningen delen ze afvalzakjes en picknickkleedjes uit, die je na het picknicken kunt samenpakken om met afval en al weg te gooien. Ook zijn er wegwerp-asbakjes, zodat je sigaretten niet in het gras hoeft achter te laten.

Help je mee om het veld afvalvrij op te leveren?

Foto: Joris Brouwer
Foto: Joris Brouwer

Samen voor een schoner Bevrijdingsfestival

NederlandSchoon en de Bevrijdingsfestivals starten een meerjarige samenwerking met als doel om de Bevrijdingsfestivals schoon te houden. Zwerfafval is een groot probleem op evenementen van deze omvang. Voor je het weet, ligt het terrein bezaaid met flesjes, chipszakken en andere rommel. De Bevrijdingsfestivals zetten met ondersteuning van NederlandSchoon in op het zichtbaar schoonhouden van het terrein. Jij kan ook meehelpen. Gooi je afval in de afvalbakken, gebruik de afvalzakjes die je bij de ingang krijgt en neem geen onnodige verpakkingen mee. Op alle festivals kun je tegen een kleine vergoeding een duurzaam waterflesje kopen. Deze kun je de hele dag gratis vullen bij de watertappunten. Dat scheelt ook een hoop afval. Samen voor een schoner Bevrijdingsfestival!