Bevrijdingsfestival Groningen

5 mei 2015, Stadspark Groningen Vfonds

Outspoken

Op de Sena Performers Stage wordt de muziek afgewisseld met optredens van spoken word-artiesten onder de naam 'Outspoken'. We roepen wel dat we de vrijheid vieren, maar wat betekent vrijheid? En zijn we wel echt vrij? Jonge, getalenteerde spoken word-performers gaan op zoek naar een antwoord op deze vragen. Outspoken daagt het publiek uit over vrijheid na te denken.

Justin Samgar is een dynamische storyteller die gebruik maakt van poëzie, spoken word en comedy om zich te verhouden tot zichzelf en de wereld. Zijn drang om creatief te groeien, te ontdekken en te creëren vanuit samenwerkingen met muzikanten en andere kunstenaars bracht hem al op podia als De Kleine Komedie, Lowlands en Het Concertgebouw. 

Website l Facebook l Twitter l Instagram l Youtube

Als geboren en getogen Surinaamse speelt haar culturele achtergrond een belangrijke rol in het werk van Dorothy Blokland. Afgestudeerd aan de Academie voor Theater in Tilburg is haar spoken word een combinatie van poëzie en theater, waarbij persoonlijke verhalen van haarzelf of anderen centraal staan. Dorothy maakt deel uit van Poetry Circle Amsterdam. 

Website l Facebook l Instagram

Van jongs af aan heeft Gino van Weenen al een grote fascinatie voor woorden, beelden en theater. Bij de eerste dramales op de middelbare school valt alles op zijn plek: zijn zinnen vereisen een podium. Met veel gevoel voor humor, drama en fijnzinnigheid beschrijft hij de alledaagse wereld om zich heen - om haar te begrijpen, maar ook een beetje mooier te maken.

Website l Facebook l Twitter

Geboren in Suriname en opgevoed tussen 5 talen, 4 culturen en 2 landen schrijft Onias Landveld direct en met kracht richting het hart. Hij peutert naar datgene wat we altijd verborgen houden, zichzelf als voorbeeld nemend. Zuchtend ontdoet hij zich van zijn lagen totdat men de waarheid kan lezen op zijn Gods gegeven kostuum. Zou men dan inzien dat wij niet zo verschillend zijn?

Website l Facebook

Dean Bowen is poëet, performer en psychonaut. Hij stond al op Read My World, Dichters in de Prinstentuin en Poetry International Festival Rotterdam en publiceerde gedichten op online platforms als Samplekanon en Hard//hoofd. Dean sleepte al een Van Dale SPOKEN Award in de wacht in de categorie ‘Poetry’ en is redacteur bij Perdu, een literaire stichting in Amsterdam voor poëzie en experiment.

Website l Facebook l Instagram