Bevrijdingsfestival Groningen

5 mei 2015, Stadspark Groningen Vfonds

Maak kans op kaarten voor de vrijheidsmaaltijd met Dolf Jansen!

Bevrijdingsfestival Groningen organiseert dit jaar voor het eerst een vrijheidsmaaltijd voor vrijwilligers die zich ontfermen over vluchtelingen en statushouders en voor de mensen die betrokken zijn bij de organisatie van 4 en 5 mei in de provincie Groningen. De vrijheidsmaaltijd is bedoeld om elkaar te ontmoeten en met elkaar in gesprek te gaan over vrijheid en wordt op 5 mei voorafgaand aan het festivalprogramma tussen 09.45 en 12.15 uur geserveerd in het Stadspark.

Onderdeel van het programma is een Vrijheidscollege van cabaretier Dolf Jansen. De Vrijheidscolleges zijn een jaarlijkse serie lezingen die in het teken staan van de ‘Vier Vrijheden’ van president Roosevelt: Freedom from Fear, Freedom from Want, Freedom of Speech & Expression en Freedom of Worship. In zijn college gaat Dolf Jansen met de nodige humor het onderwerp Vrijheid van Meningsuiting te lijf. Daarbij staat hij stil bij de verantwoordelijkheid die vrijheid met zich meebrengt. Jouw eigen vrijheid kan namelijk alleen bestaan als je een ander ook zijn vrijheid gunt.

Naast de lezing is er ook muziek van AAPNOOTMIES, een indiepopband met dromerige Nederlandstalige liedjes die in 2015 in de finale van de Grote Prijs van Nederland stond. Ook zingt het Syrische koor New Life een aantal nummers. Daarnaast draagt stadsdichter Lilian Zielstra werk voor aansluitend bij deze dag.

De bijeenkomst is besloten, maar er is een beperkt aantal plekken beschikbaar. Kans maken op kaarten? Stuur een mailtje naar info@bevrijdingsfestivalgroningen.nl en laat weten waarom je graag bij de vrijheidsmaaltijd aanwezig wilt zijn.

In aanloop naar 5 mei geven ook Prem Radhakishun en Frank Furedi Vrijheidscolleges in Groningen. Toegang is gratis, maar je moet wel reserveren. Klik hier voor meer informatie.

De Vrijheidscolleges in Groningen worden georganiseerd door Stichting Vrijheidscolleges en Bevrijdingsfestival Groningen, in samenwerking met Rijksuniversiteit GroningenHanzehogeschool Groningen en het Groninger Forum.

Meer nieuws