Bevrijdingsfestival Groningen

5 mei 2015, Stadspark Groningen Vfonds

EHBO & Kind vermist

EHBO

Crew: op je locatie is er een EHBO-doos aanwezig voor kleine verwondingen. Deze is alleen voor crew bedoeld. Daarnaast is er bij het scoutinggebouw een persoon van de EHBO te vinden, maar dit is geen officiële post voor publiek.

Publiek: de EHBO-posten bevinden zich op de Drafbaan. Er is een post bij het Infopunt bij de ingang van de Drafbaan. Ook lopen er een aantal EHBO-teams rond over het festivalterrein. Als iemand ernstig gewond is en zelf niet meer naar de post kan lopen, ga dan naar je coördinator/barhoofd of naar de dichtstbijzijnde beveiliger of kassa. Zij hebben een portofoon en kunnen de EHBO oproepen. Ga zelf nooit 112 bellen.

Kind vermist

Kinderen die hun ouders of verzorgers kwijt zijn kunnen naar de EHBO-post worden gebracht. Hier zijn personen aanwezig om de kinderen op te vangen. Ouders die hun kinderen zijn kwijtgeraakt kunnen bij de EHBO-post informeren of hun kind daar is ondergebracht.

Vermiste kinderen worden niet omgeroepen door de geluidsinstallaties. Wanneer een kind vermist is, krijgen alle beveiligers een melding door. Ervaring leert dat kinderen binnen een uur weer met hun ouders of verzorgers worden herenigd.

Mocht dat niet het geval zijn, dan wordt de politie ingeschakeld om de zoektocht naar ouders / verzorgers of het kind zelf te starten.