Bevrijdingsfestival Groningen

5 mei 2015, Stadspark Groningen Vfonds

Amnesty International

Sta voor de mensenrechten op Bevrijdingsfestivals

Mensenrechten zijn nooit vanzelfsprekend. Dat zien we nu ook in landen om ons heen. In Polen en Hongarije wordt journalisten en rechters het werk moeilijk gemaakt. In  de Verenigde Staten staan onder de nieuwe president Donald Trump fundamentele rechten onder druk. Hoe zit dat eigenlijk in Nederland? En wat kun jij daar zelf aan doen?

Meer dan ooit tevoren is het belangrijk dat ook jij laat zien waar je staat. Daarom vraagt Amnesty International de bezoekers van de Bevrijdingsfestivals om te laten zien dat zij staan voor de mensenrechten. Dat doen we door je te vragen plechtig te beloven de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens (UVRM) trouw te zijn. Een symbolisch gebaar, dat we vastleggen op foto om te delen via social media.

Amnesty International vecht al sinds 1961 voor de mensenrechten. Ons werkterrein is inmiddels enorm uitgebreid: van het opkomen voor de rechten van politieke gevangenen tot het strijden voor de afschaffing van de doodstraf, en van het beschermen van de rechten van vluchtelingen tot het tegengaan van politiek geweld en vervolging. Dat doen we wereldwijd, dus ook in Nederland.