Bevrijdingsfestival Groningen

5 mei 2015, Stadspark Groningen Vfonds

Bereikbaarheid

Bevrijdingsfestival Groningen vindt plaats in het Stadspark. Het festivalterrein is het beste bereikbaar te voet, met de fiets of het OV. De ingang aan de Concourslaan/Paterswoldseweg is vaak erg druk, waardoor er rijen ontstaan. Plan het laatste gedeelte van je reis daarom goed en kies één van de andere ingangen!

Er staan servicemedewerkers klaar om je van informatie te voorzien. Op de Drafbaan vormt het meeting point van het vfonds een handige plek om elkaar te vinden.

Mindervaliden kunnen het terrein het beste via de entree bij de Gasunie betreden.

Lopend

Vanaf Station Groningen is het ongeveer twintig minuten lopen naar het Bevrijdingsfestival. Onderstaande route kun je gebruiken om het festivalterrein te bereiken.

Ga vanaf het Centraal Station (wanneer je uitkijkt op het Groninger Museum, herkenbaar aan de specifieke bouwstijl) links voor het gehele station langs en loop door tot de verkeerslichten. Ga bij de verkeerlichten linksaf het Emmaviaduct op, blijf aan de linkerzijde van de weg op het voetpad lopen. Het viaduct loopt over de treinsporen van Station Groningen. Loop het viaduct af richting de verkeerslichten. Ga hier rechtsaf en loop ongeveer 200 meter tot de ingang van het festivalterrein aan de Concourslaan/Paterswoldseweg.

Route van Station Groningen naar het Stadspark
Route van Station Groningen naar het Stadspark

Op de fiets

Bij elke ingang vind je fietsenrekken. Daarnaast is er bij de ingang van het festivalterrein aan de Concourslaan/Paterswoldseweg ook een grote bewaakte fietsenstalling (betaald) aanwezig. 

Plattegrond: ingangen, meeting point en fietsenrekken
Plattegrond: ingangen, meeting point en fietsenrekken

Klik hier voor een vergroting van de plattegrond.

Met de bus

Het festivalterrein is eenvoudig met het openbaar vervoer te bereiken vanaf het Centraal Station in Groningen. Stap uit bij de halte Verzetsstrijderslaan (bij Koeriersterweg) of halte Concourslaan (bij Paterswoldseweg). Qbuzz zet op 5 mei extra bussen in. Zie voor meer informatie de website van Qbuzz of 9292.nl

Met de trein

Plan je treinreis van tevoren via ns.nl of 9292.nl zodat je goed voorbereid op pad gaat. Let vooral op de terugreis met de trein. Na 23.00 uur kun je niet overal meer komen. Bovendien is het in de laatste trein vaak erg druk. Neem als het kan dus een trein eerder. Ook bij de kaartautomaten en oplaadpunten voor je OV-chipkaart is het op Bevrijdingsdag drukker dan normaal. Voorkom dat je door een lange rij de trein mist! Zorg dat er voldoende saldo op je OV-chipkaart staat of koop van tevoren je e-ticket op ns.nl.

Met de auto of taxi

Mocht het niet lukken om met het openbaar vervoer te komen, parkeer dan de auto op P&R Hoogkerk. Vanaf daar rijden er bussen langs het Stadspark (halte Verzetsstrijderslaan). Ook is er ruime (betaalde) parkeergelegenheid bij MartiniPlaza (zowel in de parkeergarage tegenover de entree, als op het terrein zelf rondom de gebouwen) en op het parkeerterrein van de Gasunie. Op beide locaties is een aantal plekken gereserveerd voor mindervaliden met een speciale parkeerkaart.

Gedurende de dag staan er taxi's langs de Paterswoldseweg, aan het begin van de Concourslaan.