Bevrijdingsfestival Groningen

5 mei 2015, Stadspark Groningen Vfonds

Voorzieningen

Om je bezoek aan het festival zo comfortabel mogelijk te maken, is er een groot aantal voorzieningen aanwezig. Denk bijvoorbeeld aan een informatiepunt, toiletten en EHBO.

Fietsenstallingen

Het terrein is het beste te voet of met de fiets te bereiken. Bij de verschillende ingangen zijn fietsenrekken te vinden. Op het terrein van het Noorderpoortcollege aan de Paterswoldseweg bevindt zich een bewaakte fietsenstalling. Op het terrein zelf zijn fietsen niet toegestaan. Zie ook bereikbaarheid voor meer informatie.

Informatiepunt

Bij de toegang naar de Drafbaan vind je een informatiepunt. Ook lopen er de hele dag servicemedewerkers van Bevrijdingsfestival Groningen rond over het terrein om je de weg te wijzen en vragen te beantwoorden. 

Meeting point

Speciaal voor het Bevrijdingsfestival worden er extra zendmasten geplaatst om een zo goed mogelijk telefonisch bereik te creëren. Desondanks kan het zijn dat je op 5 mei door de grote drukte slecht bereik hebt. Spreek daarom van tevoren met elkaar af, bijvoorbeeld bij het meeting point van het vfonds op de Drafbaan, vlakbij de Sena Performers Stage.

Meeting point vfonds
Meeting point vfonds

Watertappunten

Nederland staat bekend als het land met het beste kraanwater ter wereld. Het is van hoge kwaliteit, duurzaam, lekker en gezond en daar mogen we best trots op zijn! Daarom zorgt het Bevrijdingsfestival er samen met Waterbedrijf Groningen voor dat je kunt kiezen voor kraanwater. Waterbedrijf Groningen levert drinkwater aan 270.000 klanten in de stad en provincie. Op het festival kun je voor 1 muntje een hervulbaar flesje kopen. Deze kun je gratis onbeperkt vullen bij de watertappunten. Je vindt ze bij de ingang van de Drafbaan, bij Dansen bij de Bus en bij het Local Heroes-podium. Meer weten? Kijk op www.kraanwatergraag.nl.

Toiletten

Verspreid over het terrein zijn voldoende toiletten te vinden. Er zijn chemisch toiletten (gratis), en luxere toiletten met wasgelegenheid. Voor de luxere toiletten kun je een plasse-partout kopen, deze kost een half muntje en is de hele dag geldig. Toiletten voor mindervaliden zijn te vinden bij de betaalde toiletten op de Drafbaan (wel gratis toegankelijk voor mindervaliden) en bij de entree aan de Concourslaan, Paterswoldsewegzijde.

EHBO

Bij de entree op de Drafbaan is een grote EHBO-post aanwezig. Daarnaast lopen er EHBO-ers rond over het terrein. Heb je hulp nodig? Vraag één van de Bevrijdingsfestival-medewerkers, zij weten ze vinden.

Podium voor mindervaliden

Voor bezoekers die slecht ter been zijn of in een rolstoel zitten is er een speciaal podium op de Drafbaan bij Main Stage. 

Oordoppen

Het is belangrijk je gehoor goed te beschermen op festivals. Daarom verkopen wij goede oordoppen bij het Informatiepunt, voor 1 muntje per set.

Plattegrond: locaties van de voorzieningen
Plattegrond: locaties van de voorzieningen

Klik hier voor een vergroting van de plattegrond.