Bevrijdingsfestival Groningen

5 mei 2015, Stadspark Groningen Vfonds

Kids Area

Voor de jongste bezoekers is er een uitgebreide Kids Area waar kinderen van alle leeftijden zich tussen 12.00 en 19.00 uur kunnen vermaken met verschillende activiteiten, dans, muziek en theater. Er zijn zowel betaalde als gratis activiteiten. Betalen kan alleen met munten, verkrijgbaar bij de kassa's (zowel contant als pin).

Naast onderstaande programma-onderdelen kunnen kinderen broodjes bakken (gratis, onder leiding van de Scouting), geschminkt worden (1 muntje) en ponyrijden (1 muntje). Ook is er een dj die leuke plaatjes draait en zijn er dansworkshops (om 13.30, 14.50 en 15.30 uur) van Het Danskwartier Zuidlaren. Daarnaast is er een draaimolen (1 muntje) en speelt de Jeugdtheaterschool van VRIJDAG de voorstelling Debat in het bad.

Ook leuk voor de iets oudere kinderen: op het nieuwe Weide Wereld-terrein vind je een zweefmolen (1 muntje). Op de route van de Drafbaan hiernaartoe organiseert Outdoor International bovendien allerlei sportieve activiteiten, uiteenlopend van kratstapelen en paalhangen tot hamerslingeren en houtzagen.