Ares

Ares (Rens Ottema, 1995) zit nooit stil. De Oosterhoutse rapper, producer én zanger stond al vroeg in de spotlights; op 18-jarige leeftijd bracht hij zijn debuutalbum Road Trip uit, en daarnaast nog talloze EP’s en mixtapes.

Naast muziek maken runt hij een kledinglijn die is vernoemd naar het netnummer van zijn thuisstad (162) en regisseert hij videoclips. Ares kiest ervoor down to earth te zijn en te experimenteren met allerlei soorten sounds en effecten.

“Bij shows ben ik gewoon mezelf. Ik speel gewoon m’n tracks en het gaat los. Het is tof als mensen springen op m’n tracks, maar ik geniet er ook van als ze echt luisteren naar wat ik te zeggen heb.”

Gedurende zijn carrière heeft hij een vaste schare fans opgebouwd die alles woord voor woord meerapt als hij -samen met compagnon Dennis- het podium betreedt. Het contrast dat ontstaat is een boeiende: een wilde chaos vóór het podium, met misschien wel de meest introverte rapper van Nederland óp het podium. “De meeste energie krijg ik van onverwachte dingen doen. Je kunt niet bij mijn show zijn geweest zonder dat er iets is gebeurd dat je niet aan zag komen. Daarbij is iedere show uniek, doordat ik veel freestyle en andere versies van tracks speel. Als je er niet bij was, ga je er nooit achter komen hoe dat klonk, want de volgende show is alles weer anders.”

Maar rappen is niet het doel, volgens Ares. Op zijn tweede album Prinsen ook op zijn laatste singles Camera’s en Russian Spies zingt hij steeds vaker. Het zijn pure, oprechte teksten, die vol emotie de microfoon in worden geslingerd. Het experimenteren met zowel instrumentatie als zijn eigen stem is een belangrijk onderdeel van zijn muziek. “Op mijn dertigste wil ik niet nog steeds alleen maar rappen”, zegt hij daarover.