Goldkimono

Goldkimono is een vibe. Noem het een gevoel, een esthetiek of een stemming voor de Nederlandse producer / schrijver / kunstenaar Martijn Konijnenburg: “Het is allemaal energie.” Golven die zachtjes over het zand spoelen, een skateboardwiel dat de stoep raakt van de promenade van Venice Beach, stalen snaren die tegen het hout van zijn gitaar bewegen – het geluid van Goldkimono is voelbaar.

Zijn debuutsingle ‘To Tomorrow’, geproduceerd door Crada (Drake, Kid Cudi, Kendrick Lamar), is de perfecte introductie van het project: ‘It’s travellers music’, zegt Martijn. Nadat hij van huis was gegaan om de wereld rond te reizen na het afronden van de middelbare school, bracht Martijn zijn jonge volwassen jaren door met het verkennen van vreemde culturen, het leven in hostels, het spelen in bands en het schrijven van liedjes. “To Tomorrow” luistert als een liefdesbrief naar zijn tijd in Venetië, Californië, waar skaten, muziek maken en met vrienden aan het strand hangen als het zorgeloze gevoel van de jeugd.

“Wat wil ik dat mensen voelen? Ik wil dat mensen zich goed voelen. Ik wil ze niet naar beneden halen, ik wil ze opbouwen. Daar wil ik in dienst zijn – in dienst van mensen door middel van muziek. ”

Goldkimono