Jiri11

Creatieve duizendpoot, muzikant pur sang en vaandeldrager van ANBU. Jiri gaat solo verder met één grote ambitie: de wereld veroveren. In de Venlose rapformatie ANBU verwierf hij bekendheid met hits als Barkie Op Zak’ en ‘Glo’d Up’. Beide tracks werden door hem geproduceerd, net als het veel van de andere muziek van ANBU.

Muziek is er bij Jiri met de paplepel ingegoten; als kind speelde hij al virtuoos flamencogitaar op het conservatorium. Met een gitarist als vader en zijn broer Jim Taihattu die onderdeel is van het succesvolle internationale dj-collectief Yellow Claw, is dit geen verrassing.

Het NRC schreef over hem: De pubers dansten zich in het zweet bij de duistere, opzwepende show van ANBU, de Venlose groep waar de van ambitie gloeiende Jiri Taihuttu opviel. Zoek van hem eens het filmpje op van Vrije Geluiden, waarin hij betoverend mooi flamenco speelt, en probeer dat te rijmen met de onheilspellende, in zijn gezicht getatoeëerde rapper die zelfs zijn zachte gs hard laat aankomen. Mooi om te zien dat hij ook in deze rol niet te vermijden is.