Roxeanne Hazes

Ambassadeur van de Vrijheid dit jaar is Roxeanne Hazes! Speciaal voor het lustrum 75 jaar vrijheid vliegen er per Defensiehelikopter dit jaar niet drie maar vier Ambassadeurs van de Vrijheid naar de Bevrijdingsfestivals. Naast Roxeanne Hazes zijn dit Kris Kross Amsterdam, Snelle en Lucas & Steve.

“Vrijheid is een voorbeeld kunnen zijn voor anderen”
Zangeres Roxeanne Hazes is enorm vereerd dat ze dit jaar als Ambassadeur van de Vrijheid mag optreden: “De Tweede Wereldoorlog heeft me altijd gefascineerd. Tijdens geschiedenisles en met mijn vader keek ik oorlogsfilms. Mijn oma was Joods, een groot deel van haar familie is vermoord in de oorlog. Ze was mijn hartsvriendin, op mijn 16e overleed ze. Ik wilde alles over de oorlog weten, maar het maakte me tegelijkertijd ook verdrietig.”

Angsten
“Nu ik zelf moeder ben, krijgen oorlog en vrijheid weer een andere betekenis voor me. Ik ben niet meer alleen, ik ben nu verantwoordelijk voor een kindje en daar komen angsten bij kijken. Kleine en grote angsten; we leven helaas in een wereld waar terreuraanslagen gepleegd worden. Het ambassadeurschap is echt de klap op de vuurpijl voor mij, de Bevrijdingsfestivals zijn de leukste festivals van het jaar. Ik heb alleen hoogtevrees, dus ik zie wel een beetje op tegen de helikoptervluchten. Het is heel eervol dat het Nationaal Comité 4 en 5 mei heeft gezien wat ik wil uitstralen tijdens mijn shows en op mijn social media-kanalen. Mijn boodschap is dat het belangrijk is om jezelf te zijn en dat we elkaar daarin accepteren.”