Snelle

In maart nog in een uitverkocht Simplon, op 5 mei terug naar Groningen! Lars Bos – alias rapper Snelle – is vastberaden om te bewijzen dat een Hollandse dorpsjongen (met een hazenlip) ook een verhaal heeft dat heel Nederland kan inspireren.

‘Doordat ik vrijwel alles relativeer heb ik over alles een – in mijn beleving – interessante mening die ik op authentieke (en soms vergezochte) wijze in mijn liedjes verwerk. Zo geniet ik echt van het knutselen met woorden en het spelen met de manier waarop ik dingen zeg. Mijn plek en perspectief zijn binnen de hiphop niet alledaags maar daardoor juist interessant.’

In 2016 bracht de rapper zijn “Vier EP” en ‘’Bijrijder EP’’ uit, welke goed waren voor ruim 1,3 miljoen streams en views op Spotify en YouTube (and counting!). Snelle stond eerder al op WooHah, Newskoolfest, 10 jaar Puna, Definitie van Hiphop, Keizerrijk en gaf vele clubshows. Zijn sound wordt gekenmerkt door instrumenten als piano, gitaar en saxofoon. Gecombineerd met moderne trapbeats/drums zijn authentieke woordkeus en boodschap, zorgt dit voor een verfrissende en wavey sound.

Zijn (dorpse) vriendengroep blijft belangrijk voor Snelle. Hij is omringd door mensen die soortgelijk grootgebracht zijn en allemaal affiniteit hebben met het creatieve. Hij zet met zijn muziek en video’s een ‘young independent boys having fun’ cultuurtje neer, waarbij het belangrijk is dat iedereen zijn hart volgt en groeit door middel van muziek. Zijn muziek neemt je mee in het studentenleven van nu en al haar verleidingen.