Vrijheidscollege Charles Groenhuijsen

Op 5 mei beginnen we op het podium Weide Wereld met een Vrijheidscollege van Charles Groenhuijsen. Charles (1954) werkte 25 jaar bij de NOS als correspondent in Washington en schreef in totaal 10 boeken over Amerikaanse en Nederlandse politiek. In 2017 publiceerde hij zijn boek ‘Optimisten hebben de hele wereld’, waarin hij aandacht vraagt voor alle dingen die goed gaan in de wereld. “Het is makkelijk cynisch te zijn over de toekomst maar de nuchtere feiten spreken dat tegen.Nooit eerder in de geschiedenis hebben zo veel mensen in zo korte tijd op zo veel plekken en op zo veel delen van hun leven zo veel invloed gekregen.”Groenhuijsen kijkt ook met optimisme naar de wereld en stelt zich de vraag; “Wat kunnen we van elkaar leren?”

De Vrijheidscolleges zijn een jaarlijkse serie lezingen met de ‘Four Freedoms’ van president Roosevelt als thema. In aanloop naar 5 mei spreken bekende opiniemakers over de Vrijheid van Meningsuiting, de Vrijwaring van Gebrek, de Vrijheid van Religie en de Vrijwaring van Angst. De colleges zijn (op enkele uitzonderingen na) gratis toegankelijk.

Het college van Charles Groenhuijsen is op 5 mei om 10:00 uur bij het podium Weide Wereld. Let op: de toegang is gratis maar je moet wel een ticket reserveren. VOL=VOL

Naast Charles Groenhuijsen geven Aafke Romeijn (28 april, Groninger Forum) en Dieuwertje Blok colleges in Groningen. Het college van Dieuwertje Blok is besloten.