WANTON

‘Herkenbare Nederpop met een lekkere rocksound’, dat is WANTON in één zin, perfect samengevat door radio-dj Giel Beelen. De Groningse formatie rockt, maar zet met zijn poëtische teksten ook aan het denken. Wanton maakt pop-rock geïnspireerd door andere Nederpopbands als Is Ook Schitterend maar ook bekende acts van buiten de landgrenzen zoals Keane en Mumford and Sons. Op 4 april 2019 wordt het titelloze debuutalbum gepresenteerd in MartiniPlaza.

Dankzij een succesvolle crowdfunding kon de band het album eind 2018 opnemen in studio Spitsbergen in het Groningse Zuidbroek. Hier groeide de van Muzikantenbank geplukte mannen naar elkaar toe. Dan het eind van dit drie maanden durende studioproces was WANTON een vriendenband en een eenheid.

De teksten worden geschreven door frontman Wim Beukema: “Het zijn allemaal persoonlijke liedjes die rechtstreeks uit het hart komen. Ik vertel via mijn liedjes meer over mezelf. Elk nummer heeft zijn eigen verhaal, die voor iedereen op een eigen manier te interpreteren is. Door meer over mezelf los te laten probeer ik een verbinding te leggen met onze luisteraars.”

WANTON speelde al veelvuldig tijdens Eurosonic-Noorderslag en is met single ‘Onderweg’ veelgehoord op radiostations door de Benelux. Ook is WANTON een van de halvefinalisten in De Grote Prijs van Nederland 2019 en strijdt het eind maart in de Q-Factory Amsterdam om een finaleticket.