Yung Nnelg

Deze jonge Ghanese artiest uit Amsterdam Zuidoost heeft zichzelf de afgelopen jaren op de kaart gezet als één van Nederlands meest unieke en eigenzinnige artiesten, met cross-over kunstprojecten op het gebied van muziek, mode, video- en fotografie, en zelfs met het creëren van een eigen parfum. Ook op het gebied van live performances heeft Yung Nnelg een sterke reputatie en blijft met zijn energieke shows altijd verrassen.

In de winter van 2014 bracht Yung Nnelg in eigen beheer zijn eerste mixtape ‘What Else’ uit. Met dit project wist hij zich niet alleen muzikaal te onderscheiden met een unieke sound maar ook het artwork, een prachtig zelfportret in de stijl van de jaren 70, van Carlijn Jacobs. Kort daarna sloot hij zich aan bij het collectief Veldentaal (met o.a. Bokoesam en Idaly) en stond korte tijd later op Appelsap.

In de jaren daarna zagen verschillende projecten het levenslicht, waaronder de EP ‘Fox P2’ in 2016 met daarop de single “Tempo”, de ‘Contra’ EP in 2017 met daarop live favoriet “Forrest Gump” en “Tetsuo” waarbij Nnelg in samenwerking met Mickey Cohen een fenomenale anime videoclip maakte. Later dat jaar verscheen ook de EP ‘Serena’ met absolute uitblinker de single “Skeemen.”