Bevrijdingsfestival Groningen

5 mei 2015, Stadspark Groningen Vfonds

5 mei afvalvrij

Ken je dat, het ploegen door de vertrapte plastic bekers en andere rotzooi op festivals? In de loop van de dag verandert het groene gras vaak in een terrein vol zwerfafval. Daarom helpen leerlingen uit groep 7 en 8 van basisschool de Starter je om je afval te scheiden en op te ruimen. In samenwerking met NederlandSchoon en Gemeente Groningen delen ze afvalzakjes en zak-asbakjes uit. Om 17.00 uur worden ze op het podium van de Kids Area gehuldigd voor hun inzet.

Het doel dit jaar is om niet alleen de Kids Area, maar ook Local Heroes, Podium Noord en Weide Wereld afvalvrij op te leveren. Help je mee?

Ranking the Rubbish

De Bevrijdingsfestivals en NederlandSchoon zetten zich ook dit jaar weer in om het zwerfafval op de festivalterreinen te verminderen. Naast opvallende afvalbakken en schoonmaakteams die zichtbaar aan het schoonmaken zijn, gaat er dit jaar extra aandacht uit naar de jonge bezoekers van de festivals. Op alle 14 Bevrijdingsfestivals spelen kinderen het spel Ranking the Rubbish dat hen leert hoe lang verschillende soorten zwerfafval erover doen om te verteren.

Foto: Joris Brouwer
Foto: Joris Brouwer