Vrijheid vier je met het hele gezin bij de Kids Area. Net als voorgaande jaren is hier voor jong en oud van alles te doen.

Groningen Dance Centre
Houd je van dansen? Neem dan een kijkje bij Groningen Dance Center. Er worden diverse optredens gegeven en je kan ook zelf meedoen!

Viesueel Geweld 
Beat-it! is een game waar de speler moet rennen, vliegen, springen en heel goed moet luisteren. Draai, Sla, Buig, Trek en Stamp op de maat van de muziek om de hoogste score te halen. Elk level daagt je uit het spel nog sneller te spelen!

ReMake: Altijd al een videoclip willen maken? In de ReMake workshop ga je aan de slag als video-editor. Met glitters, stiften, stickers en verf breng je een nieuwe laag aan op bestaande frames (losse beeldjes) van een videoclip. Clips van bekende popsterren worden zo nóg mooier.

Timmerwerkplaats
Tussen de Kids Area en Weide Wereld vind je de Timmerwerkplaats. Doe bijvoorbeeld mee aan het Letter Kunstwerk: timmer letters en leg je woord op een levensgroot Scrabble bord! Ook kun je hier je Bootschap achterlaten op een houten bootje. Laat hem van de glijbaan het water in glijden.

Groninger Museum
Het Groninger Museum komt met een mini-museum naar het Bevrijdingsfestival, namelijk in een caravan! In de caravan kun je buttons maken met persoonlijke strijdkreten over vrijheid, of korte opdrachten en spellen doen.

Theater Pannenkoek
Bezoek de voorstelling Schone Draak. Over de zoektocht naar een draak en wat je allemaal mist als je teveel haast hebt. Een avontuurlijke voorstelling vol muziek en interactie, leuk voor de allerkleinsten!