Op dit podium presenteert POPgroningen een selectie van de vele Local Heroes die Groningen rijk is. POPgroningen zet zich in als de katalysator van de popcultuur in de provincie Groningen. Ze ondersteunen, adviseren en helpen artiesten zich te ontwikkelen.

Ook zijn er door POPgroningen drie acts geselecteerd uit het traject van Hit the North: het talentontwikkelingstraject van ESNS, Popfabryk, POPgroningen, Kunst & Cultuur Drenthe en Into the Great Wide Open. Uit Drenthe, Friesland en Groningen worden ieder 3 talentvolle acts geselecteerd die meedoen aan Hit the North. Naast bootcamps en coaching behoort een optreden op de verschillende bevrijdingsfestivals ook bij het traject.

Bij dit podium vind je ook het Humanistisch Verbond met Humanopoly. Een spel van 4 bij 4 meter dat gaat over Vrijheid van religie/levensovertuiging. Je favoriete bordspel in de buitenlucht, wie wil dat nou niet? Of kom naar Bedtalks: Internationals Talk About Freedom, georganiseerd door The Student Hotel en de RUG. Er wonen veel international studenten in Groningen, hoe ervaren zij vrijheid?

Daarnaast vind je hier het Rode Kruis met een Break the Silence Disco en verschillende politieke partijen.

Naast het podium maakt OOG van 11.00 tot 21.00 uur live radio vanuit een glazen huis.

Zodra de line-up voor 2020 bekend is, vind je hem hier.

Filteren