Bevrijdingsfestival Groningen

5 mei 2015, Stadspark Groningen Vfonds

« Alle artiesten

Ronnie Flex & Deuxperience

Ambassadeur van de Vrijheid

“Voor de Tweede Wereldoorlog heb ik mij altijd al geïnteresseerd. Ik heb er veel over gelezen en veel films over gezien. Het voelt voor mij dan ook logisch om nu Ambassadeur van de Vrijheid te zijn.

Op mijn linker bovenarm heb ik een grote tatoeage van Anne Frank. Waarom? Zij is iemand die zo veel positivisme heeft nagelaten. De manier waarop zij schreef .. Zij bleef optimistisch, en dat in een tijd van zo veel gevaar. En het was een kind, dat vind ik extra tof. Sommige mensen vinden mijn tatoeage een beetje ‘creepy’, maar voor mij voelt het helemaal niet raar. Het is een van de meest logische tatoeages die ik heb laten zetten.

Ik ben op 4 mei altijd twee minuten stil. Dat was vroeger een ‘dingetje’ dat je gewoon deed, maar nu ik 25 ben en veel meer weet over toen, heeft de Dodenherdenking meer betekenis. Voor mij is het een moment waarop ik extra stilsta bij de progressie die we als mensheid hebben gemaakt. De omstandigheden zijn nu zóveel beter.

Dit is misschien een kant die veel mensen niet van mij kennen, maar als de kans zich voordoet, probeer ik me te profileren zoals nu. Ik probeer tijdens optredens soms ook iets te zeggen over vrijheid, maar het is best moeilijk om dat aan te kaarten. Ik heb altijd het gevoel dat niet iedereen erin geïnteresseerd is. Misschien gek om te zeggen, maar ik denk dat het onderwerp niet cool is. Toch ga ik proberen er op 5 mei ook iets over te zeggen."

Ronnie Flex - NORI

Foto: Ben Houdijk
« terug naar artiestenoverzicht