Bevrijdingsfestival Groningen

5 mei 2015, Stadspark Groningen Vfonds

Activiteiten in het kader van de Nationale Start

31 maart 2016

De Nationale Viering Bevrijding op 5 mei vindt elk jaar in een andere provincie plaats. Dit jaar is de beurt aan Groningen. De provincie Groningen organiseert diverse activiteiten op 5 mei, in samenwerking met het Nationaal Comité 4 en 5 mei en de gemeente Groningen.

De dag begint om 9.30 uur met het gratis Bevrijdingsontbijt op de Grote Markt, waar alle Groningers welkom zijn. Tijdens het ontbijt zijn er op grote schermen beelden te zien van de bevrijding en zijn er optredens van het 4 Mei-Project en van het koor New Life. U bent van harte uitgenodigd hier bij aanwezig te zijn. Vier de vrijheid in Groningen en meld u snel aan via www.provinciegroningen.nl/5mei.

Om 11.00 uur begint in de Stadsschouwburg de live tv-uitzending van de Nationale Viering Bevrijding 2016 met als hoofdgast journalist Thomas Erdbrink. Hij is sinds 2002 correspondent in Teheran, Iran. Het programma, gepresenteerd door Art Rooijakkers, is een moment van bezinning, voorafgaande aan de vele festiviteiten in het land. U bent van harte welkom bij deze tv-uitzending, die rechtstreeks wordt uitgezonden op NPO 1. Er is een beperkt aantal gratis plaatsen beschikbaar. Opgeven hiervoor kan ook via www.provinciegroningen.nl/5mei. U kunt zich aanmelden tot en met 15 april.

Aansluitend, om 13.00 uur, ontsteekt premier Mark Rutte het Bevrijdingsvuur op het Bevrijdingsfestival Groningen in het Stadspark. Daarmee geeft hij het startsein voor alle festiviteiten in het land.

Meer nieuws