Bevrijdingsfestival Groningen

5 mei 2015, Stadspark Groningen Vfonds

Ambassadeurs van de Vrijheid 2015 Groningen: Jett Rebel

17 januari 2015

Jett Rebel vliegt op 5 mei naar Groningen! Samen met Caro Emerald, Dotan en Mainstreet is hij Ambassadeur van de Vrijheid van 2015. Dat maakte het Nationaal Comité 4 en 5 mei zojuist bekend op Noorderslag in Groningen. Als Ambassadeurs van de Vrijheid zullen zij dankzij de inzet van Defensie op 5 mei optreden op de veertien Bevrijdingsfestivals op 5 mei. Het is precies 25 jaar geleden dat de eerste Ambassadeurs van de Vrijheid optraden op de Bevrijdingsfestivals. Reden genoeg om dit jubileumjaar met vier Ambassadeurs van de Vrijheid te werken.

De ambassadeurs leveren niet alleen een muzikale bijdrage maar roepen ook de naar verwachting 900.000 bezoekers op om stil te staan bij vrijheid en onvrijheid in Nederland en andere delen van de wereld waar vrijheid niet vanzelfsprekend is. 

Jett Rebel reist op 5 mei af naar Groningen: “Als Ambassadeur van de Vrijheid wil ik voor elk optreden stil staan bij onze vrijheid. Misschien dat ik een korte speech houd.” Hij benadrukt: “Mijn ouders hebben mij een socialistische opvoeding gegeven waarbij de rechten van de mens centraal stonden. Voor mij is het streven naar een idealistische wereld van vrijheid dan ook heel normaal. Iedereen, waar ook op aarde, zou de mogelijkheid moeten hebben om zichzelf te kunnen zijn.” 

Naast Jett Rebel treden er nog véél meer artiesten op tijdens het Bevrijdingsfestival in Groningen op 5 mei. Houd de website, facebook en twitter media in de gaten voor het laatste nieuws! 

 

 

Meer nieuws