Bevrijdingsfestival Groningen

5 mei 2015, Stadspark Groningen Vfonds

Bevestigd: Swinder, Ronnie Flex, Digitzz en het complete Plein van de Vrijheid-programma

18 maart 2015

Daar gaan we weer: nieuwe namen! Swinder zal Bevrijdingsfestival Groningen 2015 openen op de Main Stage en Ronnie Flex en Digitzz zijn toegevoegd aan de line-up van de Sena Talent Stage. Daarnaast is ook dit jaar het podium op het Plein van de Vrijheid weer gevuld met wereldmuziek in de breedste zin van het woord met Jaune Toujours, Young Cosje, The Cannonball Johnsons, De Règâhs, Los Paja Brava, Zorita en The Cosmic Carnival Express.

Young Cosje
Young Cosje

Na een optreden op Podium Noord in 2013, een optreden op 4 mei in 2014 en vorige week een overtuigende plaatpresentatie in Vera, zal Gronings trots Swinder dit jaar het festival op de Main Stage openen. Het programma van de Sena Talent Stage wordt uitgebreid met twee rappers: de zeer succesvolle en productieve Ronnie Flex en de eigenzinnige Digitzz.

Het Plein van de Vrijheid is inmiddels een vaste waarde op Bevrijdingsfestival Groningen. Vrijheid is niet vanzelfsprekend, en daar staan we samen met onze partners en publiek bij stil op dit plein. Er zullen activiteiten zijn rondom vrijheid. Daarnaast is er een podium waar we de vrijheid vieren met allerlei soorten wereldmuziek, afwisselend gebracht door bands en DJ’s.

Problematiek rondom vrijheid is wereldwijd, wereldmuziek hoort dan ook bij uitstek thuis op het Bevrijdingsfestival. Op het podium van het Plein van de Vrijheid staan dit jaar de explosieve Belgen van Jaune Toujours, het bijzondere Young Cosje uit Suriname, de aanstekelijke Hagenezen De Règâhs en de internationale feestbeesten Los Paja Brava. Verder bestaat het programma uit een optreden van het unieke collectief supermuzikanten Zorita en de groovende southern rock van The Cannonball Johnsons en komt ook The Cosmic Carnival langs met hun speciale ‘Express’ show. 

Klik hier voor het tot nu toe bekend gemaakte programma. De komende weken maken we de rest van het programma van Bevrijdingsfestival Groningen 2015 bekend. Houd onze Facebookpagina en website in de gaten voor het laatste nieuws! 

 

Meer nieuws