Bevrijdingsfestival Groningen

5 mei 2015, Stadspark Groningen Vfonds

Nieuwe locaties Dansen bij de Bus en Plein van de Vrijheid

4 april 2012

Ook liefhebbers van electronische dansmuziek en wereldse klanken kunnen dit jaar hun geluk op tijdens het Bevrijdingsfestival Groningen. Dansen bij de Bus en Plein van de Vrijheid zijn dit jaar volwaardige podia, waar gedurende de hele dag diverse internationale, nationale en lokale artiesten optreden. 

Dansen bij de Bus

Met grote nationale acts Don Diablo en Boemklatsch en lokale helden Jay-P, Jorn, Massier, Tom Wilcox en Wizmathics doet het vernieuwde podium Dansen bij de Bus niet onder voor de grotere dansfeesten. In de overdekte tent op het grasveld achter het Noorderpoortcollege is plek voor 1000 bezoekers. Naast de bovenstaande DJ’s introduceren wij hier Superstijl. Superstijl is het toppunt van democratie: elk kwartier start een ronde met muziekstijlen waaruit het publiek kan kiezen. De stijl waarvoor het meeste gestemd is via een stempas of smartphone wordt gelijk gedraaid. Nieuwe ronde, nieuw feestje! 

Plein van de Vrijheid

Naast verschillende activiteiten is er dit jaar ook sprake van een internationale muziekprogrammering op het Plein van de Vrijheid. Bevestigde namen zijn o.a. Miguel Osario & La Parranda (Latin/Roots) , KiT (Jazz/World), By the Rivers (Root/Reggae), L'Chaim (een dansbare mix van Klezmer, Balkan, Pop, Jazz, Iraanse en Spaanse muziek) en Skip & Die. Skip & Die is een bijzondere samenwerking tussen Zuid-Afrikaanse vocalist/visueel artiest Cata.Pirata en producer Jori Collignon (C-Mon & Kypski, Nobody Beats The Drum), resulterend in een mix van electro en afrobeats. Vaste gasten Pushin’ Wood Soundsystem uit Groningen zorgen voor een diverse omlijsting van de programmering met hun mix van de lekkerste grooves.

Meer namen volgen snel! Houd de website in de gaten voor de nieuwste acts, tijden en andere praktische informatie. 

Meer nieuws