Bevrijdingsfestival Groningen

5 mei 2015, Stadspark Groningen Vfonds

Bevrijdingsfestival presenteert Local Heroes

30 maart 2017

A Fugitive, Model Depose, LGHTNNG, Joost Dijkema, Electropoëzie, Kinoo, Haas, Hollow Men en We Love You Sally Lightfoot zijn bevestigd voor het Local Heroes-podium. Het programma, samengesteld door POPgroningen, heeft nog één plek vrij. Deze is gereserveerd voor de winnaar van de POPgroningen Talent Award.

Achter A Fugitive schuilt Rosan Rozema, bekend van The Future’s Dust. Meer dan alleen ‘een meisje met gitaar’ combineert Rosan drumcomputers, zware galmende drums en ambient synths en gitaren met intense vocalen. 

Model Depose maakt door new wave en synthpop geïnspireerde popsongs, die samensmelten met techno-, electro- en rockinvloeden. Debuutalbum Splitting Light verscheen op het gerenommeerde Duitse electrolabel Trisol. Ook LGHTNNG bevindt zich in de electro-hoek. Zonder gedateerd te klinken brengt de band electropop die stoelt op de 80’s. Electropoëzie, bestaande uit Hans Hoeverloo (gedichten) en De Ridderbaas (beats), sluit het podium af. 

Joost Dijkema is één van de weinige jonge fingerpick-gitaristen in Nederland. In december verscheen debuutalbum Sacred Revelations, een plaat die de luisteraar meeneemt op reis langs melancholieke lonerfolk en intense gitaarcomposities. 

Ook nieuwkomers Kinoo, Hollow Men en We Love You Sally Lightfoot treden op. Kinoo speelt coming of age-liedjes die refereren aan 70’s krautrock. Hollow Men brengt alternatieve rock, waarbij de akoestische gitaar het vertrekpunt vormt. Indieband We Love You Sally Lightfoot had het debuutalbum al zes jaar op de plank liggen, maar is nu klaar om het naar buiten te brengen. 

Met de toevoeging van Haas staat er ook hiphop op het programma. Dankzij zijn melodieuze raps en pakkende refreintjes valt hij eveneens bij popliefhebbers in de smaak. Puur in zijn woordkeuze, extravert en doeltreffend is Haas, mét band, eentje om in de gaten te houden. 

Op 29 april strijden Jooz, Manzi, PhoenatiX en Boyz in the Woods om de laatste plek op het podium voor lokaal talent, tijdens de finale van de POPgroningen Talent Award in Vera. 

Bevrijdingsfestival Groningen presenteert op 5 mei ruim 50 nationale en internationale acts, verspreid over 6 podia. Ook zijn er allerlei activiteiten in het Stadspark rond het thema Geef vrijheid door. Het gratis festival komt mede tot stand dankzij de steun van het Nationaal Comité 4 en 5 mei en het vfonds

Meer nieuws