Bevrijdingsfestival Groningen

5 mei 2015, Stadspark Groningen Vfonds

Complete line-up Bevrijdingsfestival Groningen 2013 bekend

9 april 2013

Vorig jaar was daar ineens Will & The People. Na hun optreden op Bevrijdingsfestival Groningen 2012 stonden ze op Pinkpop, Lowlands en eerder dit jaar op Eurosonic Noorderslag. Naast de nieuwste internationale acts is er in 2013 volop ruimte voor de nationale top op de Sena Talent Stage in de Urban Area, wereldse klanken op het Plein van de Vrijheid, brede stijlen bij Dansen bij de Bus en Groningse trots op Podium Noord en het Local Heroes podium. 

The Opposites
The Opposites

Main Stage

Cold War Kids (USA), Ebo Taylor (GH), Newton Faulkner (UK), Milo Greene (USA), Villagers (IRE) en The Coup (USA) betreden allen op 5 mei het hoofdpodium in het Stadspark in Groningen. Varierend van hiphop tot folk en indierock, met actualiteit als grootste gemene deler.

Miss Montreal, samen met Dio en Chefs’ Special Ambassadeur van de Vrijheid 2013, wordt per helikopter naar Groningen vervoerd, waar zij onder andere een speciaal geschreven lied voor 5 mei ten gehore zal brengen. De Nederlandse band The Opposites zal later op de avond het publiek op de drafbaan opwarmen met hun grootste hits. 

Sena Talent Stage @ Urban Area

In 2013 is het podium op de Urban Area omgedoopt tot Sena Talent Stage, een plek waar nationaal talent een kans krijgt om zichzelf aan een groot publiek te laten zien. Artiesten die er optreden zijn Flexican & MC Sef, Sticks & Moon, Hef & Team Vieze, JeBroer, Ronnie Flex en Broederliefde. Lokaal talent wordt vertegenwoordigd door Mulu, BasiQ & Adi, Mongoose, O.M.E.G.A. en DJ Melo.

Posij
Posij

Dansen bij de Bus en Plein van de Vrijheid

Dansen bij de Bus biedt met Guerilla Speakerz, Swindle (UK), Posij, Melon en RocknRolla Soundsystem een diversiteit aan stijlen. Ook ’s werelds grootste democratische feestje Superstijl is aanwezig. Wegens groot succes herhaald: een scala aan wereldse klanken op het Plein van de Vrijheid, met onder andere Xamanek (BE), Gattamollesta (ITA), Kumbia CL, DJ Miss World, Koffie, Hubble Orkestar, Total Praise Gospel Choir en Pushin Wood Soundsystem.
 

Podium Noord en Local Heroes

Dat muzikaal Groningen op 5 mei in de spotlight staat blijkt ook uit de regionale en lokale programmering op Podium Noord en Local Heroes. Podium Noord presenteert in samenwerking met RTV Noord Sandra van Nieuwland, Marlene Bakker, Hans van Lier & The Sidekicks, Høksons, Ronald Reinders, Daisy and the Jitterbugs en Swinder. Op het Local Heroes podium staan dit jaar Avery Plains, Hoppah!, Reverse Cowgirls, Stuart Mavis, Harm’s Fork, Sprokkelhout, Mr Richard en de winnaar van de POPgroningen Talent Award 2013 (finale 19 april, Vera Groningen). 

En meer!

Naast een uitgebreid muziekprogramma is er genoeg te doen en te zien in het Stadspark. Zo wordt de inwendige mens bediend op het Plein van de Innerlijke Vrede, ontdek je in de Mensenzoo in welke hokjes jij zoal denkt en kan je een wens voor de vrijheid doen bij de Wensfontein. Op de Kids Area zijn er waterballen en speelbeelden, kan je kleuren met krijt, ponyrijden, hapjes maken en poffertjes bakken. Verder is er de Informatiemarkt en zijn samenwerkingspartners Amnesty International, Prodemos, Stichting Vluchteling en Unicef aanwezig. Voor meer informatie over het complete programma en praktische zaken, kijk rond op onze website! 

Meer nieuws