Bevrijdingsfestival Groningen

5 mei 2015, Stadspark Groningen Vfonds

Dansen bij de Bus: Calyx & TeeBee, Juno Reactor en meer

15 maart 2018

Vandaag presenteert Bevrijdingsfestival Groningen de line-up voor ‘Dansen bij de Bus’, het podium dat zich volledig focust op actuele dj’s. Met sets van onder meer Calyx & TeeBee en Juno Reactor loopt het programma uiteen van techno en trance tot deephouse en drum & bass. Daarbij is er zowel ruimte voor gevestigde namen als opkomend talent. 

Calyx & TeeBee behoren al twee decennia lang tot de voorhoede van de drum & bass. Met het album All Or Nothing sleepten ze op de Drum & Bass Arena Awards zowel de prijs voor ‘Beste Single’, ‘Beste LP’, ’Beste Video’ als ’Beste Producer’ in de wacht. Ook werkten ze samen met artiesten als Rag’n’Bone Man, Rudimental, Ed Sheeran en Wiz Khalifa. 

Juno Reactor behoort tot de pioniers van de psy-trance. Door de jaren heen heeft het collectief onder leiding van Ben Watkins een indrukwekkende cv opgebouwd, met acht studioalbums en shows op Burning Man, Glastonbury, Fuji Rock, Psy-Fi en Roskilde. Ook vormde hun muziek de soundtrack van talloze games en blockbusterfilms als The Matrix-trilogie. 

Limewax en Lucy Furr draaien op 5 mei een duo-set. De uit Oekraïne afkomstige Limewax maakte furore door al op zijn zeventiende zijn eerste EP uit te brengen op het vooraanstaande drum & bass-label Tech Inch. Lucy Furr draait een meedogenloze mix van hardcore en drum & bass en stond al op grote events als Decibel Outdoor, Q-Base en Defqon.1.

 

De unieke sound van Hubert Kirchner is gebaseerd op zijn liefde voor het zelf opnemen van geluiden en laat zich het beste omschrijven als melodische techno. Nicon is de stuwende kracht achter Subway XL, het grootste dubstep- en drum & bass-evenement van Nederland. Hij draait op het scherpst van de snede van deze twee genres. Het Nederlandse duo Tunnelvisions kenmerkt zich door hypnotiserende, tropische producties geïnspireerd op Fela Kuti en het desert rock-genre. 

In de Groningse technowereld is UlsT geen onbekende. De programmeur van Paradigm maakt naam met energieke sets, waarbij hij zijn industriële roots combineert met het beste van nu en de jaren negentig. Dj-collectief Ongehoord gooit alle hokjes overboord door techno via electro en bass-tunes te mixen met drum & bass. Daarbij worden de visuals verzorgd door vj’s van Vera Fishuals. 

Bevrijdingsfestival Groningen presenteert op 5 mei ruim 50 acts, verspreid over 6 podia. Ook zijn er allerlei activiteiten in het Stadspark rond het thema ‘Geef vrijheid door’. Het festival komt mede tot stand dankzij de steun van het Nationaal Comité 4 en 5 mei en het vfonds.

Meer nieuws