Bevrijdingsfestival Groningen

5 mei 2015, Stadspark Groningen Vfonds

Dansen bij de Bus: De Sluwe Vos, Eye-D & Hidden, Reinier Zonneveld en meer

16 maart 2017

Bevrijdingsfestival Groningen heeft de line-up van dj-podium Dansen bij de Bus bekend gemaakt. Met sets van onder meer De Sluwe Vos, Eye-D & Hidden en Reinier Zonneveld zet het festival wederom een sterke combinatie neer van gerenommeerde dj’s en opkomend talent, thuis in genres uiteenlopend van house en techno tot drum and bass. 

Of het nu gaat om eersteklas dance events als Awakenings Festival en ADE of om grote popfestivals als Lowlands en Glastonbury, De Sluwe Vos draait er zijn hand niet meer voor om. In het najaar startte de uit Deventer afkomstige house- en techno-dj zijn uitverkochte clubtour met een show in OOST, in mei is hij terug in Groningen om het Bevrijdingsfestival te veroveren. 

Eye-D & Hidden stonden in de jaren negentig aan de wieg van de drum and bass-scene. Als duo opereren ze ook onder de naam The Outside Agency, waarbij de focus ligt op hardcore. Met hun pionierswerk hebben deze heren zowel solo als gezamenlijk tot ver buiten de landsgrenzen naam gemaakt. 

Het maken van elektronische muziek gaat Reinier Zonneveld net zo gemakkelijk af als het componeren van klassieke stukken. De combinatie van deze skills levert een unieke kijk op techno op, die al deuren openden naar shows op Mysteryland en de Berlijnse club Watergate. Volgens BeatStats staat Reinier momenteel op plaats 9 in de top 100 van meest beluisterde techno-dj’s. 

House-liefhebbers kunnen eveneens hun hart ophalen aan de komst van Mike Cervello en Magnificence. Mike Cervello behoort tot de Barong Family, het platenlabel van Yellow Claw, waarmee hij al de hele wereld over tourde. Bekend geworden in de electro en progressive house slaat Magnificence in 2017 een nieuwe weg in. Hardwell noemt het duo de must see van het komende festivalseizoen. T & Sugah zijn thuis in het volledige spectrum van drum and bass, uiteenlopend van dubstep tot liquid bass. 

Er staan echter niet alleen maar mannen achter de draaitafels. Odette won in 2013 de Kweekvijver-contest van Michel de Heij en timmert met haar mix van underground techno, house en minimal zowel in Nederland als op Ibiza flink aan de weg. Met haar krachtige technosets heeft de Brazliaanse Juliana Yamasaki de lokale clubs in São Paulo inmiddels verruild voor grote Europese dancefestivals als Defqon.1 en Nature One. 

Bevrijdingsfestival Groningen presenteert op 5 mei ruim 50 nationale en internationale acts, verspreid over 6 podia. Ook zijn er allerlei activiteiten in het Stadspark rond het thema Geef vrijheid door. Het festival komt mede tot stand dankzij de steun van het Nationaal Comité 4 en 5 mei en het vfonds

Meer nieuws