Bevrijdingsfestival Groningen

5 mei 2015, Stadspark Groningen Vfonds

De Jeugd van Tegenwoordig per helikopter naar Stadspark

2 maart 2017

De Jeugd van Tegenwoordig is bevestigd voor Bevrijdingsfestival Groningen als Ambassadeur van de Vrijheid. Op 5 mei landen Willie Wartaal, Vjeze Fur, Faberyayo en Bas Bron met een helikopter in het Stadspark. Het hiphopcollectief opent het Bevrijdingsfestival met een optreden op Main Stage.

In het nieuws van 16.00 uur op radio 3FM bevestigde Frank van der Lende dat De Jeugd van Tegenwoordig, Broederliefde en De Staat dit jaar de rol van Ambassadeur van de Vrijheid op zich nemen. Het Nationaal Comité 4 en 5 mei wijst jaarlijks drie Nederlandse artiesten aan die in helikopters van het Ministerie van Defensie langs de veertien Bevrijdingsfestivals reizen. Samen met het publiek staan zij stil bij en vieren zij de vrijheid.

4 en 5 mei zijn voor de Ambassadeurs twee belangrijke dagen. De betekenis van vrijheid is voor iedereen anders, maar voor de Ambassadeurs staat één ding vast: vrijheid is niet vanzelfsprekend. Vjeze Fur: “Vrijheid is een moeilijk en groot thema. Daarom vind ik het heel belangrijk dat we Ambassadeurs zijn. Om er – ook al is het maar een klein beetje – invulling aan te geven.”

De Jeugd van Tegenwoordig brak in 2005 door met Watskeburt?!, wat behalve een monsterhit ook een nieuwe toevoeging aan het woordenboek opleverde. Vijf platen verder is de groep niet meer weg te denken uit de Nederlandse hitlijsten. Momenteel staan de mannen in het theater met Watskeburt?! – de musical, een anarchistisch hiphopsprookje voor volwassenen.

Bevrijdingsfestival Groningen presenteert op 5 mei ruim 50 nationale en internationale acts, verspreid over 6 podia. Eerder werden onder meer Tom Odell, Chef’Special, Kraantje Pappie, Lil’ Kleine en Donnie aangekondigd. Ook zijn er allerlei activiteiten in het Stadspark rond het thema Geef vrijheid door. Het festival komt mede tot stand dankzij de steun van het Nationaal Comité 4 en 5 mei en het vfonds

De Jeugd Van Tegenwoordig - Manon

Meer nieuws