Bevrijdingsfestival Groningen

5 mei 2015, Stadspark Groningen Vfonds

Douwe Bob Ambassadeur van de Vrijheid 2014

20 januari 2014

De Ambassadeur van de Vrijheid 2014 van Groningen is Douwe Bob. Dat maakte het Nationaal Comité 4 en 5 mei afgelopen zaterdag bekend op de Grote Markt tijdens Eurosonic Noorderslag. Als Ambassadeurs van de Vrijheid zal Douwe Bob naast Kensington en Gers Pardoel dankzij de inzet van helikopters van Defensie op 5 mei optreden op de 14 Bevrijdingsfestivals. 

Ambassadeurs van de Vrijheid 2014
Ambassadeurs van de Vrijheid 2014

Douwe Bob Posthuma (21) won in de zomer van 2012 De Beste Singer Songwriter wedstrijd. Met zijn debuutalbum Born In A Storm met daarop onder meer de hit You don’t have to stay profileert 
Douwe Bob zich als een authentieke en talentvolle artiest. Zijn vader Simon Posthuma is kunstenaar en muzikant en werkte onder meer samen met The Beatles. Zijn moeder toerde als rock ’n roll-danseres. Over zijn bijzondere vrije opvoeding is de documentaire Whatever Forever: Douwe Bob gemaakt die in 2012 op het documentaire festival IDFA werd vertoond.

Douwe Bob (21) vindt het een eer om Ambassadeur van de Vrijheid te zijn. Maar de beladenheid van deze eervolle functie voelt voor hem als een grote verantwoordelijkheid. Douwe: “We moeten beseffen dat we vrij zijn.

“Nederlanders hebben de neiging om over van alles en nog wat te klagen maar we hebben het hier in vergelijking met andere landen heel aardig voor elkaar. We moeten beseffen dat we vrij zijn. 5 mei is het moment waarop we de vrijheid vieren. De vrijheid moeten we koesteren. Want vrijheid is kwetsbaar en niet vanzelfsprekend. Voor vrijheid moet je je blijven inspannen.”

Meer nieuws