Bevrijdingsfestival Groningen

5 mei 2015, Stadspark Groningen Vfonds

Eerste acht namen Bevrijdingsfestival Groningen 2015

18 februari 2015

Op 5 mei zullen Chef’Special, The Dodos en La Pegatina naast de eerder bevestigde Ambassadeur van de Vrijheid Jett Rebel op het hoofdpodium staan. Met The Jillionaire, Ares, Cho en SBMG als eerste bevestigingen krijgt ook het programma van de Sena Talent Stage (Urban Area) vorm.

Chef’Special is een vaste waarde in het Nederlandse poplandschap. Met hun pakkende mix van pop, hiphop, reggae en funk wisten ze vorig jaar hun hele clubtour uit te verkopen, en ook hun komende twee shows in de Heineken Music Hall in maart zijn in recordtempo uitverkocht.  Ook het Catalaanse La Pegatina staat erom bekend volle zalen te trekken en die vervolgens volledig in beweging te krijgen, vaak al vanaf de eerste minuut. Banjo’s, trompetten, accordeon alles wordt uit de kast getrokken door deze ska- en rumbaband.

Met de komst van The Dodos uit San Francisco komen ook liefhebbers van indie/folk aan hun trekken. The Dodos zijn geen onbekende meer in Groningen. Hun optreden in poppodium VERA in 2008 werd door bezoekers zelfs als beste concert van het jaar bestempeld. Met hun album uit datzelfde jaar, 'Visiter,' braken ze door naar een groter publiek met hun gejaagde folky liedjes op hectische, Afrikaans getinte ritmes.

The Dodos - Competition [OFFICIAL MUSIC VIDEO]

Bij het programma van de Sena Talent Stage (Urban Area) ligt doorgaans de nadruk op jong hiphoptalent. Zo stonden bijvoorbeeld Mr. Polska, Lange Frans en Gers Pardoel er in het verleden. Dit jaar zijn het onder andere Ares, Cho en het duo SBMG (Swatu Boys Money Gang) die in hun voetsporen gaan treden. Maar niet alleen jong talent dit jaar: met The Jillionaire heeft de organisatie een toonaangevende Amerikaanse DJ en producer binnengehaald. Hij is bekend van Major Lazer maar heeft ook solo flink naam gemaakt. The Jillionaire, afkomstig uit Trinidad en Tobago, mixt op unieke wijze Caribische muziekstijlen als soca en reggae met allerlei andere stijlen van over de hele wereld.

Naast optredens van onder andere deze artiesten zullen er allerlei activiteiten zijn rond het thema van dit jaar, ‘vrijheid geef je door'!

In 2014 stonden bijna 50 buitenlandse en binnenlands acts in het Stadspark, verspreid over 6 verschillende podia. Binnenkort wordt meer bekend gemaakt over het programma van dit jaar, houdt daarvoor deze website in de gaten!

"El curandero", La Pegatina (videoclip oficial)

Meer nieuws