Bevrijdingsfestival Groningen

5 mei 2015, Stadspark Groningen Vfonds

Eerste namen: Tom Odell, Chef'Special, Kraantje Pappie en Youngr

16 februari 2017

Bevrijdingsfestival Groningen bevestigt Tom Odell, Chef’Special, Kraantje Pappie en Youngr als eerste namen voor het hoofdpodium op 5 mei in het Stadspark. Tom Odell treedt alleen op in Groningen en speelt die dag niet op andere Bevrijdingsfestivals.

Tom Odell geeft een exclusieve show in Groningen en is niet op andere Bevrijdingsfestivals te zien. De Britse singer-songwriter is bekend van hits als Another Love en Grow Old with Me. In het Stadspark zal hij zowel bekende nummers als materiaal van het nieuwe album Wrong Crowd laten horen.

Een grote Nederlandse naam op het programma is Chef’Special. De Haarlemse band tourde onlangs door de Verenigde Staten als voorprogramma van Twenty One Pilots en staat in oktober voor het eerst in de Ziggo Dome in Amsterdam. Dit jaar haalt Chef’Special de schade in van 2015, toen de band het optreden in Groningen vanwege noodweer moest afbreken.

 

De eer om het festival af te sluiten is aan Kraantje Pappie. De uit Groningen afkomstige rapper werd bekend bij het grote publiek met singles als FeesttentWeekend en Waar Is Kraan. Zijn nieuwste album Crane III werd wederom geproduceerd door Nightwatch, oftewel Noisia.

 

Een veelbelovende nieuwkomer op elektropop-gebied is Youngr. De Londense multi-instrumentalist maakt online naam met zijn bijzondere Facebook-video's. In deze filmpjes, live opgenomen in slechts één take, brengt hij eigenzinnige one man band-remixes van bijvoorbeeld Daft Punk en The Temper Trap. Ook zijn eigen plaat Out Of My System overtuigt.

Bevrijdingsfestival Groningen presenteert op 5 mei ruim 50 nationale en internationale acts, verspreid over 6 podia. Ook zijn er allerlei activiteiten in het Stadspark rond het thema Geef vrijheid door. Meer details over het programma worden in aanloop naar het festival bekend gemaakt. 

Tom Odell - Another Love

Meer nieuws