Bevrijdingsfestival Groningen

5 mei 2015, Stadspark Groningen Vfonds

Extra vervoer op 5 mei

2 mei 2012

Bevrijdingsfestival Groningen 2012 belooft een geweldige editie te worden. Dit jaar valt 5 mei op een zaterdag en we verwachten dat het (extra) druk gaat worden. Plan daarom van tevoren je reis van en naar het festival. 

Het festivalterrein is het beste lopend of met de fiets bereikbaar. Er zijn meerdere ingangen waar fietsenrekken te vinden zijn. De ingang bij de Paterwoldseweg aan het begin van de Concourslaan is vaak erg druk. Wees slim en neem een andere ingang. Of laat je er gratis naartoe brengen door de Liberty Limo!

Openbaar vervoer

Kom je van ver of ben je slecht ter been, dan raden we je aan om met openbaar vervoer te reizen. Er rijden extra Qliners tussen Drachten en Groningen en extra bussen tussen station Groningen en het festivaltterein.

De extra bussen rijden van 14.00 tot 01.00 uur tussen station Groningen en halte Parkweg. Qliner 304 rijdt op de verbinding Groningen - Drachten tussen 13.00 en 1.00 uur twee keer per uur. Alle overige bussen in Groningen en Drenthe rijden op zaterdag 5 mei volgens de reguliere zaterdagdienstregeling. De volledige dienstregeling is hier te bekijken. 

Kijk hier voor de treintijden op en naar Groningen en raadpleeg de website van de NS of 9292OV voor de meest actuele tijden en eventuele storingen. 

Auto of taxi

Mocht het niet lukken om met het openbaar vervoer te komen, parkeer dan de auto op het Transferium in Hoogkerk. Vanaf daar rijden er bussen naar het Stadspark. Ook is er beperkte parkeerruimte beschikbaar op de parkeerplaats van Martiniplaza (gehele dag) en op het parkeerterrein van de Gasunie. Op beide parkeerplaatsen zijn plekken gereserveerd voor minder validen.

Gedurende de hele dag staan er taxi's klaar op de Paterswoldseweg, aan het begin van de Concourslaan. 

We wensen iedereen alvast een goede reis! 

Meer nieuws