Bevrijdingsfestival Groningen

5 mei 2015, Stadspark Groningen Vfonds

Fresku, Stepherd & Skinto en het complete programma Dansen bij de Bus bevestigd!

25 maart 2015

Met de bevestiging van Fresku en Stepherd & Skinto is het programma van de Sena Talent Stage bijna compleet. Helemaal compleet is het programma van Dansen bij de Bus, waar dit jaar gerenommeerde DJ’s en nieuw talent elkaar afwisselen in de vorm van Oliver Schories, Solee, Cotton Claw, Bong-Ra, Cesqeaux, Sporadisch en Kay Wilder. 

Stepherd & Skinto
Stepherd & Skinto

Fresku is geen onbekende meer in Groningen: hij speelde een paar jaar geleden ook in het Stadspark, en trad tijdens de Nacht van Kunst en Wetenschap op met het Noordpoolorkest, om maar wat te noemen. In de aanloop naar zijn nieuwe album, waar hij drie jaar aan werkte, zien we hem hier graag terug op 5 mei!

Stepherd & Skinto is een samenwerking tussen twee ervaren podiumbeesten. Skinto maakt al jaren furore in zowel de hiphopscene als het elektronische circuit met zijn aanstekelijke, energieke raps en zang met Jamaicaanse tongval. Stepherd is de ‘funk soul brother’ van het befaamde label Nouveau Riche. Met ‘Brak Obama’ scoorde het duo een geweldige hit.

Dansen bij de Bus

Op het podium Dansen bij de Bus staan net als voorgaande jaren zowel aanstormende als gevestigde DJ’s die als gemene deler hebben dat ze de hele tent aan het dansen willen krijgen. Eén van de beste manieren om onze vrijheid te vieren!

Bijzonder blij zijn we met  de komst van Oliver Schories. Deze jonge getalenteerde producer organiseerde enige jaren terug al in Groningen kleinschalige evenementen met zijn Der Turnbeutel-label en stond de afgelopen jaren op de grootste house- en technofeesten in heel Europa.

Verder staan op het programma de meliodieuze techno-DJ Solee, Franse live-electronica act Cotton Claw, Bong-Ra met een jungle en drum&bass set en aanstormend Gronings talent Cesqeaux. Ook komt de Friese voormalig trance-producer Kay Wilder langs, die zich tegenwoordig toelegt op een mix van progressive house, EDM en aanverwante stijlen, en zal het jonge, talentvolle en uit Groningen afkomstige Sporadisch het programma openen met hun zomerse en zeer dansbare vorm van deephouse en UK-house.

Oliver Schories
Oliver Schories

Kijk hier voor het tot nu toe bekend gemaakte programma. De komende weken maken we de rest van het programma bekend, houdt daarvoor onze Facebookpagina en deze website in de gaten! 

Meer nieuws