Bevrijdingsfestival Groningen

5 mei 2015, Stadspark Groningen Vfonds

Gronings trots toegevoegd aan line-up

22 april 2014

Het Bevrijdingsfestival Groningen trekt elk jaar 100.000 bezoekers, waarvan het grootste deel afkomstig is uit eigen stad en provincie. Om die reden zijn er drie lokale acts aan het – toch al bomvolle – muzikale programma toegevoegd. Niemand minder dan Kraantje Pappie, Orange Skyline en de - winnaar van de POPgroningen Talent Awards 2014 – The Blind Roofers geven op 5 mei in het Stadspark acte de presence

Kraantje Pappie
Kraantje Pappie

Kraantje Pappie brak in 2012 door met de hit ‘Waar is kraan’. Hierna volgde een intensieve tour langs zalen en scholen in zowel Nederland als België. Ondertussen is hij niet alleen bekend als hiphopartiest maar ook als presentator voor BNN. Kraantje Pappie gaf afgelopen weekend nog een knallende show weg in de Oosterpoort in Groningen. Reden genoeg om hem op 5 mei met veel enthousiasme te ontvangen op het Sena Talent Stage in de Urban Area.

Niet alleen gevestigde namen, maar ook lokaal talent krijgt veel ruimte binnen het muzikale programma van het Bevrijdingsfestival. In samenwerking met POPgroningen is er het Local Heroes podium, waar ieder jaar met acht uiteenlopende muzikale acts wordt getracht een blauwdruk te presenteren van de muzikale scène in Groningen van dit moment. Een belangrijke plek is gereserveerd voor de winnaar van de POPgroningen Talent Awards. Zaterdag 19 april streden vier bands tijdens de finale in Vera voor de felbegeerde beker, die uiteindelijk in handen kwam van The Blind Roofers. Een vijfkoppige band die zich naar eigen zeggen sterk laat inspireren door het Groningse landschap. De jury oordeelde: "Een band met veel potentie, zichtbaar spelplezier en energie op het podium. Mede door de unieke stem van de zanger zet de band een overtuigende performance neer."

Hiermee nemen The Blind Roofers het stokje over van Orange Skyline. Dat het hard kan gaan bewijzen deze jonge indierockers. Een intensief begeleidingsproject vanuit POPgroningen leidde uiteindelijk o.a. tot een officiële show op Eurosonic Noorderslag en een optreden als voorprogramma van The Kaiser Chiefs in de Oosterpoort. Op 5 mei 2014 opent Orange Skyline de Main Stage om 12.30 op Bevrijdingsfestival Groningen.

Meer nieuws