Bevrijdingsfestival Groningen

5 mei 2015, Stadspark Groningen Vfonds

Het publiek als hoofdsponsor

30 april 2015

Op 5 mei vieren we in het hele land de vrijheid met elkaar op de verschillende Bevrijdingsfestivals. De entree is gratis en iedereen is welkom in het Stadspark. Dat willen en kunnen we zo houden met behulp van jullie! Onze bezoekers zijn al jaren onze 'hoofdsponsor': met de opbrengst van eten en drinken kunnen wij de podia bouwen, de artiesten boeken en onze medewerkers betalen.

Het kost veel geld om een festival te organiseren, zeker als dat een festival voor 100.000 bezoekers met 6 podia en meer dan 50 acts is. Er wordt wel eens gedacht dat we als Bevrijdingsfestival een enorme subsidie krijgen, maar dat valt best mee: het is iets meer dan een euro per bezoeker. Zonder de winst die er behaald wordt op de horeca kunnen we absoluut geen festival organiseren.

Daarom moeten we van jullie vragen geen drinken mee te nemen naar het terrein. Er is gratis water te krijgen bij de diverse watertappunten. Voor een halve munt krijg je er een mooi en duurzaam zakje bij. Verder zijn de drankprijzen lager dan doorgaans het geval is: wist je dat een frisdrank slechts ½ muntje en dus € 1,25 kost?

Het is overigens wel toegestaan om eten mee te nemen. Ondanks dat waarderen we het natuurlijk zeer als jullie van ons diverse catering-aanbod komen genieten!  

Meer nieuws