Bevrijdingsfestival Groningen

5 mei 2015, Stadspark Groningen Vfonds

Puggy en Intergalactic Lovers bevestigd voor Main Stage en programma Urban Area compleet!

21 april 2015

Over twee weken treden er meer dan 50 buitenlandse en binnenlandse acts op in het Stadspark. De line-up is inmiddels bijna volledig bekend. Met de toevoeging van Intergalactic Lovers en Puggy is nog slechts één Main Stage-artiest een verrassing.  Mulu, Mongoose, Roberto Tan, Abbeye en Bokoesam maken het programma van de Sena Talent Stage compleet. 

Mulu
Mulu

Met indierockband Intergalactic Lovers en het in popliedjes excellerende Puggy zijn er maar liefst twee Belgische bands aan het Main Stage programma toegevoegd. Beide bands waren al eerder in Groningen te zien, onder andere op het Eurosonic festival, en vielen op door ijzersterke live shows.

Sena Talent Stage @ Urban Area
Het programma van de Sena Talent Stage is inmiddels compleet. In totaal zullen er 13 acts optreden. Daarnaast zijn er drie performances van
Poetry Circle. Onder de eerder bevestigde namen zijn onder andere The Jillionaire en Ronnie Flex.  Nu voegt Bevrijdingsfestival Groningen daar de laatste 5 acts aan toe.

Bokoesam is nog maar 19 jaar, maar de Amsterdamse rapper is al enkele jaren actief en naast hits heeft hij ook een eigen online realityshow, ‘Bokoesodes.’ De rest van de nieuw bevestigde namen komt niet uit de Randstad: Groningen zelf heeft een sterke eigen urban scene, die dit jaar goed vertegenwoordigd is op de Sena Talent Stage. Uit eigen stad zijn de rauwe hiphop van Mulu, de eigenzinnige Mongoose, de nuchtere ‘meest degelijke rapper van Nederland’ Roberto Tan en de geheimzinnige Abbeye met zijn ooglapje toegevoegd. 

Meer nieuws