Bevrijdingsfestival Groningen

5 mei 2015, Stadspark Groningen Vfonds

Pé & Rinus, Hans Hannemann, Thijs Pot en meer voor Podium Noord

23 maart 2017

Pé & Rinus & de Containers, Hans Hannemann, Thijs Pot (TVOH) en zeven andere Groningse acts zijn bevestigd voor Podium Noord. Het programma werd zojuist op RTV Noord bekendgemaakt, in het bijzijn van podiumpresentator Gertjan van Stralen. 

Het lokaal wereldberoemde duo Pé & Rinus gaf op 10 maart nog twee uitverkochte concerten in het Grand Theatre, de plek waar zij precies 35 jaar geleden debuutelpee Op Verziede in Waskemeer presenteerden. Samen met begeleidingsband de Containers treden zij op als afsluiter van Podium Noord. Het belooft een dampende rockset te worden met alle oude hits. 

Thijs Pot behaalde in februari de finale van The Voice of Holland. Tijdens de Blind Auditions wist de jonge zanger uit Stadskanaal zowel Miss Montreal als Guus Meeuwis te overtuigen van zijn kwaliteiten. Als lid van Team Guus behaalde hij uiteindelijk de vierde plaats, maar is hij dankzij het programma wel een miljoenenpubliek rijker. 

Met zijn sterke teksten, donkere stem en catchy melodieën vertaalt Hans Hannemann Amerikaanse rootsmuziek naar een volledig unieke stijl. Afgelopen jaar bracht hij zijn debuutalbum Makin’ Up for Livin’ Easy uit. Hij speelde op Oerol, deed mee aan de Popronde en tourde samen met Douwe Bob langs de grote zalen van Nederland. Ook 2017 begon goed, met shows op Eurosonic Noorderslag en een optreden in De Wereld Draait Door.

Ook Burdy, Dion Bouwes en Erwin de Vries spelen tijdens het Bevrijdingsfestival op Podium Noord. Burdy, bekend van de hit Mit Mien Ogen Dicht, viert dit jaar zijn 25-jarig jubileum. Dion Bouwes won onlangs het Grunneger Laidjesfestival. Op 5 mei staat hij samen met gitarist Dennis Krottje (Cutting Grass) op het podium. Erwin de Vries bezingt actuele Groningse thema’s en verhalen, op blote voeten, rauw en recht uit het hart. 

Daarnaast staan CT Heida, Krödde, Pieter van der Zweep en The Outtakes op het programma. CT Heida presenteerde in december haar debuutalbum Little Woman, met invloeden uit de soul, gospel, blues, jazz, pop en country. Krödde is bekend van de single Zunneschien, te vinden in de jaarlijst Alle 50 Goud van RTV Noord. Ook aanstormend talent Pieter van der Zweep en coverband The Outtakes zijn bevestigd voor Podium Noord. 

Bevrijdingsfestival Groningen presenteert op 5 mei ruim 50 nationale en internationale acts, verspreid over 6 podia. Ook zijn er allerlei activiteiten in het Stadspark rond het thema Geef vrijheid door. Het festival komt mede tot stand dankzij de steun van het Nationaal Comité 4 en 5 mei en het vfonds

Thijs Pot – As Long As You Love Me

Meer nieuws