Bevrijdingsfestival Groningen

5 mei 2015, Stadspark Groningen Vfonds

Podium Noord: Glennis Grace, Audio Adam en meer!

10 april 2015

Dit jaar staan er voor Podium Noord maar liefst tien namen op het programma. Naast Glennis Grace en Audio Adam zullen ook Irene Wilkens en Sikkom Kult, Anne-Lie Persson, Troebadoers, De Meisjes, Iris Rijnsewijn, Arnold Veeman, Inge van Calkar en Krödde op Bevrijdingsfestival Groningen het Noorden vertegenwoordigen.  

In samenwerking met RTV Noord presenteert Bevrijdingsfestival Groningen op Podium Noord jaarlijks een programma van bands die allen een link met het Noorden hebben.

Bijzonder blij zijn we met de komst van topvrouw Glennis Grace. Ze maakte op haar 16e al indruk in de Soundmixshow en won in 2005 het Nationaal Songfestival. Inmiddels is ze maar liefst vier keer uitgeroepen tot Beste Zangeres van Nederland en wordt omschreven als ‘de Nederlandse Whitney Houston.’

De nuchtere Groningers van Audio Adam willen gewoon muziek maken en zich enkel daar mee bezig houden. Dat gaat ze erg goed af: ze speelden al in De Wereld Draait Door en 3FM riep ze uit tot ‘Serious Talent.’ Hun catchy popliedjes worden inmiddels door een groot publiek omarmd.

Ook de Grunneger Toal is dit jaar weer goed vertegenwoordigd op Podium Noord. Troebadoers, Krödde, Arnold Veeman en Irene Wilkens en Sikkom Kult zingen deels of soms zelfs volledig in het Gronings. De Meisjes maken Nederpop met een Gronings randje. Singer-songwriter Iris Rijnsewijn won vorig jaar de muzikale talentenjacht van RTV Noord en komt in haar eentje het veld betoveren met haar ingetogen liedjes.  Anne-Lie Persson en Inge van Calkar komen hun songs spelen met hun volledige band achter zich.

Met het programma van Podium Noord is het programma van Bevrijdingsfestival Groningen 2015 bijna compleet. Wie er naast onder andere Jett Rebel, Chef’Special, Selah Sue en La Pegatina op het hoofdpodium spelen maken we spoedig bekend, houdt onze Facebookpagina en deze website in de gaten! 

Meer nieuws