Bevrijdingsfestival Groningen

5 mei 2015, Stadspark Groningen Vfonds

Programma 22e editie Bevrijdingsfestival Groningen compleet

13 april 2012

Op zaterdag 5 mei wordt in 16 verschillende steden gevierd dat Nederland 67 jaar geleden werd bevrijd. Met nog 3 weken te gaan is het programma van de 22e editie van Bevrijdingsfestival Groningen compleet.  

Main Stage en Urban Area

Naast Ambassadeur van de Vrijheid Alain Clark, Ben Howard, Band of Skulls, The Rapture en Dry The River zijn dEUS, GEM en Tommy Ebben & the Small Town Villains te zien op Main Stage.

In de Urban Area wordt een nationaal en lokaal muziekprogramma afgewisseld met Debattles, waar jong talent rappend met elkaar in de strijd gaat over wat vrijheid voor hen betekent. Ook het speciale project Das Pri-V onder leiding van Typhoon gaat dieper in op het thema ‘Vrijheid geef je door’. Gers Pardoel, Mr.Polska, De Kraaien, Fresku, Team Vieze, Hydroboys, HAAS, Roberto Tan, D.A.B. & Band, AB & Ezra en Raicho zorgen voor de muzikale omlijsting.

Bevrijdingsfestival Groningen met op de achtergrond de Gasunie
Bevrijdingsfestival Groningen met op de achtergrond de Gasunie

Podium Noord, Plein van de Vrijheid, Dansen bij de Bus en Local Heroes

Bevrijdingsfestival Groningen en RTV Noord presenteren op Podium Noord Iris Kroes, Alex Vissering, Inge van Calkar, Bert Hadders en de Nozems, Zuver Scheerwol, Voorheen de Bende mit Pazzipanten en Anthony’s Putsch

Op het Plein van de Vrijheid kan er naast de meer inhoudelijke activiteiten genoten worden van de wereldse klanken van o.a. Miguel Osario & La Parranda, KiT, By the Rivers, L'Chaim, Pushin’ Wood Soundsystem en Skip & Die.

In de tent van Dansen bij de Bus worden liefhebbers van elektronische muziek bediend met Don Diablo, Boemklatsch, Superstijl, Jorn, Massier, Tom Wilcox en Wizmathics.

Geheel volgens traditie is er op het Bevrijdingsfestival niet alleen op de hierboven genoemde locaties ruimte voor lokaal talent. Op het Local Heroes podium geeft PopGroningen een overzicht van wat er leeft in de Groningse scène, dit jaar met Sascha Elisah, Town of Saints, Svetkoff Lamps, Eisenhower, Elle Alpha, Audio Adam, Earth Control, Wolvon en Drum ’n Bassie.

En meer...

Op Bevrijdingsfestival Groningen is er naast een uitgebreid muziekprogramma genoeg te doen en te zien. Zo wordt de inwendige mens bediend op het Plein van de Innerlijke Vrede, ontdek je in de Mensenzoo in welke hokjes jij zoal denkt en kan je in het Reuzenrad in gesprek gaan over vrijheid. Ook voor de jongsten onder ons is er genoeg te beleven bij de Kids Area, met o.a. het Jarno di Parno Ruimteschip, waterballen, speelbeelden en theater. Verder is er de Informatiemarkt, Silent Disco, Pocket Tour met oude militaire voertuigen en meer. 

Tot ziens op 5 mei! 

Meer nieuws