Bevrijdingsfestival Groningen

5 mei 2015, Stadspark Groningen Vfonds

Programma Dansen bij de Bus met onder andere Black Sun Empire en Boss Axis

15 maart 2016

Het programma van Dansen bij de Bus is compleet.  Net als vorig jaar wisselen gerenommeerde DJ’s en nieuw talent elkaar af. Black Sun Empire, Boss Axis, Luis Leon, Frank Kvitta versus Daniela Haverbeck, Karimooo, Willem de Roo, Mason en Ambivalenz  zorgen allen voor muziek waar het publiek op los kan gaan. Want samen dansen is een prachtige manier om de vrijheid te vieren!   

Black Sun Empire
Black Sun Empire

Bevrijdingsfestival Groningen staat bekend om zijn hoogwaardige alternatieve dansprogrammering. Het programmaonderdeel ‘Dansen bij de Bus’ trekt elk jaar vele bezoekers die op zoek zijn naar een fijn dansfeest. Ook dit jaar stelt het programma van Dansen bij de Bus niet teleur, met maar liefst acht eigenzinnige en vooruitstrevende DJ’s en DJ-duo’s.

Met Black Sun Empire hebben we een grote naam voor op het affiche. Het Utrechtse trio heeft met hun snoeiharde, donkere maar ook euforische drum ’n bass naam gemaakt als een van de beste live acts binnen de drum ’n bass scene, wereldwijd! Ook zo’n reputatie heeft Boss Axis. Dankzij hun melodische en groovy geluid staan ze inmiddels ook wel bekend als ‘ministers of melody.’ 

Al jaren is Frank Kvitta op wereldwijde schaal een vaandeldrager in de techno en heeft hij altijd een bijzondere band met Groningen gehad. Hij en de Chileense Daniela Haverbeck komen op 5 mei in een b2b-sessie een groovy, stevige en unieke techno-set neerzetten.

Luis Leon is het brein achter knallers als “Love Is A Lie” en de onofficiële, maar zeer geliefde edit van “This Charming Man” van The Smiths. Zijn edit van Marverick Sabre’s “I Need” is maar liefst meer dan 3 miljoen keer beluisterd en krijgt veel internationale support.

Karimooo staat bekend om zijn zeer diverse en verwoestende sets. Hij wordt ook wel 'Rasta Demon from outer space' genoemd, mede dankzij zijn zelfgemaakte demonenmaskers. Een heel andere uitstraling heeft Mason, met een repertoire vol opzwepende indie dance, nu disco en house sound. Hij behaalde in 2007 faam met de wereldhit ‘Exceeder’.

Het Groningse duo Ambivalenz staat voor diversiteit en dynamiek binnen de elektro, met een mix van house beats, techno ritmes en elektro synths. Dankzij hun grootse plannen speelden ze afgelopen zomer op de Chinese Muur! Ook uit Groningen komt Willem de Roo, een jonge en zeer veelbelovende DJ en producer. Hij tekende al bij Armada Music & Enhanced Music en trok aandacht van Armin van Buuren, Above & Beyond, BBC Radio 1 en allerlei andere belangrijke partijen.

De komende weken maken we de rest van het programma bekend, houd onze Facebookpagina en deze website in de gaten!

Meer nieuws