Bevrijdingsfestival Groningen

5 mei 2015, Stadspark Groningen Vfonds

Reserveer nu gratis voor Vrijheidscolleges Prem Radhakishun en Frank Furedi

13 maart 2017

Het is nu mogelijk om je aan te melden voor de Vrijheidscolleges in Groningen. Naast Prem Radhakishun en Dolf Jansen is ook Frank Furedi aan het programma toegevoegd. De Vrijheidscolleges zijn gratis lezingen van bekende opiniemakers met de ‘Vier Vrijheden’ van president Roosevelt als thema.

Advocaat en programmamaker Prem Radhakishun zit regelmatig aan tafel bij De Wereld Draait Door. Hij gelooft in de absolute vrijheid van meningsuiting en komt hierover regelmatig in botsing met anderen. Waar ligt de grens van deze vrijheid als je andere mensen ermee kwetst?

Zondag 30 april, 16:00 uur, Groninger Forum Hereplein. Reserveren.

Frank Furedi is voormalig hoogleraar sociologie aan de Universiteit van Kent. Hij vraagt zich af hoeveel vrijheid we willen opgeven om ons veiliger te voelen. Het gaat dan niet alleen over onze privacy, maar ook over de vrijheid van meningsuiting. In dit college zal Furedi betogen dat vrijheid inruilen voor veiligheid onze samenleving juist angstiger maakt.

Maandag 1 mei, 20:00 uur, Rijksuniversiteit Groningen, Academiegebouw. Let op: Engelstalig! Reserveren.

Dolf Jansen gaat in zijn college met de nodige humor het onderwerp Vrijheid van Meningsuiting te lijf. Hij staat stil bij de verantwoordelijkheid die vrijheid met zich meebrengt. Jouw eigen vrijheid kan namelijk alleen bestaan als je een ander ook zijn vrijheid gunt.

Vrijdag 5 mei, 9.45 uur, Stadspark, terrein Bevrijdingsfestival Groningen. Dit college maakt onderdeel uit van de Vrijheidsmaaltijd. Meer informatie en kans maken op kaarten? Klik hier.

De Vrijheidscolleges zijn een jaarlijkse serie lezingen die in het teken staan van de ‘Vier Vrijheden’ van president Roosevelt: Freedom from Fear, Freedom from Want, Freedom of Speech & Expression en Freedom of Worship. Wat betekent de vrijheid van meningsuiting in een tijdperk van terrorisme en Trump? Geldt de vrijwaring van angst en gebrek ook voor vluchtelingen? Hoe gaan we om met de vrijheid van religie als deze botst met de vrijheid van meningsuiting? Bekende Nederlandse opiniemakers spreken tijdens de Vrijheidscolleges over deze onderwerpen.

De lezingen van zijn gratis toegankelijk, wel is reserveren verplicht. Meer lezen? Klik hier.

De Vrijheidscolleges in Groningen worden georganiseerd door Stichting Vrijheidscolleges en Bevrijdingsfestival Groningen, in samenwerking met Rijksuniversiteit Groningen, Hanzehogeschool Groningen en het Groninger Forum

Meer nieuws