Bevrijdingsfestival Groningen

5 mei 2015, Stadspark Groningen Vfonds

Ronnie Flex & Deuxperience bevestigd als Ambassadeur van de Vrijheid

22 februari 2018

Ronnie Flex & Deuxperience zijn bevestigd voor Bevrijdingsfestival Groningen als Ambassadeur van de Vrijheid. Op 5 mei reist de rapper met zijn band per helikopter naar het Stadspark. Op Main Stage staan zij samen met het publiek stil bij en vieren zij de vrijheid.

Foto: Ben Houdijk
Foto: Ben Houdijk

Vanochtend maakte Domien Verschuuren op NPO 3FM bekend dat Ronnie Flex & Deuxperience, Fedde Le Grand en MY BABY zijn benoemd tot Ambassadeur van de Vrijheid 2018. Het Nationaal Comité 4 en 5 mei wijst jaarlijks drie Nederlandse artiesten aan die in helikopters van het Ministerie van Defensie langs de veertien Bevrijdingsfestivals reizen. Rond de optredens vragen de artiesten aandacht voor de thema’s vrijheid en onvrijheid.

Ronnie Flex: “Voor de Tweede Wereldoorlog heb ik mij altijd al geïnteresseerd. Ik heb er veel over gelezen en veel films over gezien. Op mijn linker bovenarm heb ik een grote tatoeage van Anne Frank. Waarom? Zij is iemand die zo veel positivisme heeft nagelaten. De manier waarop zij schreef .. Zij bleef optimistisch, en dat in een tijd van zo veel gevaar. Het voelt voor mij dan ook logisch om nu Ambassadeur van de Vrijheid te zijn."

Met twee Edisons, meer dan 250 miljoen views op YouTube, een show in Ahoy en op Pinkpop en Lowlands kan niemand meer om Ronnie Flex heen. Sinds hij in 2015 doorbrak bij het grote publiek met de hit Drank & Drugs, blijft hij zich ontwikkelen. Zo produceerde hij zijn laatste album Rémi grotendeels zelf en laat hij zich met Deuxperience inspireren door zijn Caribische roots.

Bevrijdingsfestival Groningen presenteert op 5 mei ruim 50 acts, verspreid over 6 podia. Eerder werden al Dotan, Jungle by Night en Scott Bradlee’s Postmodern Jukebox aangekondigd. Als Ambassadeur hoort Ronnie Flex helemaal thuis op het affiche, dat jaarlijks de meest actuele urban artiesten presenteert. Ook zijn er allerlei activiteiten in het Stadspark rond het thema Geef vrijheid door. Het festival komt mede tot stand dankzij de steun van het Nationaal Comité 4 en 5 mei en het vfonds

Meer nieuws